• Kerst rond de Koepel

  Annelies Barendrecht
 • Kinderkoor De Horizon

  Annelies Barendrecht
 • Uitgifte gratis Lampionnen

  Annelies Barendrecht
 • Theater door kinderen van MOMO en De Spong

  Annelies Barendrecht
 • Marshmallows opwarmen boven het vuur

  Annelies Barendrecht

Druk bezochte ‘Kerst rond de Koepel’

10-12-2018, 09:03 | Lezersnieuws | Ester

LUNTEREN – Het leek even een hele natte namiddag te worden tijdens ‘Kerst rond de Koepel’ in het Luntersche Buurtbosch maar het ging precies goed op Koepelplaza, het pleintje voor uitkijktoren De Koepel. De sfeer was erg gezellig en hartverwarmend.

De muziek kwam zaterdag van de kinderkoren De Westhoffkids en De Horizon en van de vrouwen van Heartbeat. In de hele drukke koepel werd ook gezongen en muziek gemaakt. De warme klanken luisterden de geslaagde expositie van de Lunterse basisscholen prachtig op. Naast de Koepel speelden kinderen van OBS de Sprong samen met kinderen van theaterwerkplaats MOMO tot twee keer toe een korte theatervoorstelling.

Kinderfeest
Kerst rond de Koepel is een echt kinderfeest met optredens van kinderkoren, de expositie door de Lunterse basisscholen en het theaterstuk. Er waren gratis marshmallows die de kinderen in het vuur konden opwarmen en opeten. En bij vertrek kregen de kinderen een gratis lampion mee voor onderweg.

Voor de inwendige mens werd gezorgd door Topslagerij van Leeuwen die broodjes worst, erwtensoep en mini grillworstjes verkocht en Pannenkoekenhuis Het Uilenbos die heerlijke pannenkoeken bakte. Daarnaast werd er volop warme chocolademelk en glühwein geschonken.

Pendelbus
De Koepelcommissie is meer dan tevreden over Kerst rond de Koepel 2018. De ‘Guppy’ pendelbus die tussen Museum Lunteren en De Lunterse Boer continu heen en weer reed zat bijna altijd vol. Bezoekers die liever niet langs het lichtjes pad naar de Koepel wilden of konden lopen konden het laatste stukje door het bos met de safari-expres. Ook hier werd volop gebruik van gemaakt. Bezoekers in het dorp vinden het dus leuk om ook even een uitstapje naar de Koepel te maken. Dat is goed voor zowel de Koepel als voor het dorp!

Nieuw seizoen
Inmiddels is de Koepelcommissie alweer druk bezig met het volgende seizoen. Binnenkort wordt het nieuwe programma voor 2018 gepresenteerd. Deze is onder andere te vinden op Facebook: Het Luntersch Buurtbosch of op www.buurtbosch.nl