• examen EHBO

    EHBO Voorthuizen

EHBO Vereniging Voorthuizen feliciteert 10 cursisten met behalen diploma

17-10-2018, 21:47 | Lezersnieuws | ehbo


 

Twaalf cursisten hebben 3 hele zaterdagen een intensief, maar ook gezellig programma gevolgd met elkaar. Kader instructeur Cor Stouten leerde de cursisten reanimeren en de theorie en praktijk van de uitgebreide EHBO opleiding. De praktische lessen werden ondersteund door "echte" Lotus slachtoffers. Lotus slachtoffers hebben een uitgebreide cursus gevolgd voor het levensecht uitbeelden van een uitgebreid scala van aandoeningen en verwondingen.

De cursus startte met lessen levensreddende handelingen, reanimatie en het bedienen van een AED (Automatische Externe Defibrillator). Het vervolg bevatte o.a. lessen in het herkennen en behandelen van bloedingen, diverse soorten verwondingen, botbreuken, brandwonden etc. Natuurlijk is ook de nodige aandacht besteed aan de veiligheid van zowel de hulpverlener als het slachtoffer.

De cursus  werd afgesloten met een avondvullend examen.  Van de 12 cursisten hebben wij er 10 kunnen feliciteren met het behalen van een Oranje Kruis gecertificeerd diploma.

Voor de nieuwe cursus, die wij medio januari 2019 willen starten zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor opgeven of meer informatie mail naar: secretariaat@ehbovoorthuizen.nl