• Ontmoeting in het bos, een olieverf van Mandy Nellestein

    Mandy

Expositie Mist/dieren opent in Galerie Zuid Harskamp

28-05-2019, 20:11 | Lezersnieuws | guus

Elf kunstenaars maakten nieuw werk voor de zomertentoonstelling in Galerie Zuid in Harskamp. Dit jaar is er gekozen voor de thema’s “mist” en “dieren”. Sommige kunstenaars beperkten zich tot één van de twee onderwerpen. Andere hebben de dieren en de mist in hun werk gecombineerd. Van 5 juni t/m 31 augustus is de expositie geopend voor het publiek op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur.

Karin van Veldhuisen(Renswoude) maakt dieren van steen en brons. Door onnodige details weg te laten beperkt ze zich tot de grote lijnen waardoor de houding en vorm optimaal tot zijn recht komt.  Mandy Nellestein(Ede) heeft in haar schilderijen aandacht voor sfeer, kleur en stofuitdrukking. Zonnestralen verjagen de mist. Een uil vliegt tussen de bomen op je af. Met dit schilderij weet Mandy beide thema’s op fraaie wijze vorm te geven. Op een schilderij van Nicolette Arens(Apeldoorn) is het mistig. De omgeving is vervaagd en een drietal koeien komt voor het eerst, na de winter, dansend de wei in. Met beweeglijke contourlijnen in een verder grijze omgeving weet ze dit beeld op eigen wijze te treffen. Hadewych Roelofsen(Renkum), maakt keramische beelden van dieren. Een zittende hond probeert de kijker te vermurwen door hem of haar vertederend aan te kijken en zijn poot uitnodigend uit te steken. Jopie van Veldhuijsen (Voorthuizen) schildert met acrylverf. Zij laat een collectie schilderijen zien waarin mistige bossen en langs het mistige water lopende mensen de hoofdrol spelen. Door het vervagende grijzige kleurgebruik weet zij de mistige atmosfeer mooi op te roepen.

Jolien van Es, Salman Ezzammoury, Guus Kuit, Jopie Nellestein, Arend Slotboom en Greet van Viegen maken het elftal kunstenaars compleet met keramiek, mixed media, etsen, schilderijen, tekeningen en aquarellen. De expositie is vrij toegankelijk op Molenweg 109 te Harskamp. (meer informatie vanaf 5 juni op www.galeriezuid.nl )