• Wibi Soerjadi en het Klassiek koor

    Frank Doorhof

Groot Nederlands Klassiek koor in oprichting! Special guest: pianist Wibi Soerjadi

11-11-2017, 14:40 | Lezersnieuws | Peter WIldeman

Het gaat er komen: Een massaal klassiek gemengd koor. Speciale Gast is de bekende pianist Wibi Soerjadi. Het koor studeert in 12 provinciën die Nederland telt. Dus 12 studieplekken met ervaren beroepsdirigenten. Uiteindelijk komen de 12 afdelingen bij elkaar voor de generale repetitie in Apeldoorn. Daar is ook het eerste optreden van het koor! Het totaalkoor staat o.l.v. dan de dirigent Martin Zonnenberg (programmamaker van Nederland Zingt).

Hoe werkt het precies? Koorleden studeren in 4 repetities een prachtig klassiek repertoire in. Daarnaast ontvang je als lid ook oefenbestanden om thuis te studeren. We zingen uit de top 50 van de beroemdste koorwerken; zomaar een greep: Gloria in D van Vivaldi, Laudate Dominum van Mozart, Slavenkoor van Verdi, Ave Verum van Jenkins, Halleluja van Händel, etc. Kortom: fantastische koorwerken voor dit koor.

Het totaalkoor zingt door heel Nederland in kathedralen en con¬certzalen.

We worden begeleid door de beste pianisten van Nederland, al dan niet afgewis¬seld met beroemde orkesten en solisten. O.a. m.m.v. Marjo van Someren, sopraan, Maria den Hertog, alt/mezzo, Marjolein de Wit, fluit, Evelyn Heuvelmans, hobo, Pascal van de Velde, trompet en The Dutch Orchestra

De koorleden kunnen meezingen met 8 tot 12 spetterende concerten in 2018 en 2019!

Locaties waar we in 2018 gaan zingen: Apeldoorn, Eindhoven, Bolsward en De Doelen in Rotterdam.

Voor dit project zoeken we zangers en zangeressen, welke ervaring hebben met het zingen van klassieke koorwerken.

De contributie voor dit project bedraagt € 100,-

Meer informatie kunt u vinden op www.klassiekkoor.nl of stuur een mail naar info@klassiekkoor.nl