• Opnames Je suis depri

    Pro Persona

#JesuisDepri: Centrum voor Psychotherapie Lunteren op NPO3 

12-04-2018, 15:42 | Lezersnieuws | JW

‘Je suis depri’: dat is de titel van een nieuw tv-programma met Jan Kooijman van KRO-NCRV op NPO3 over jongeren met een depressie. Een van de vier jongeren die in beeld komen is in behandeling in het Centrum voor Psychotherapie in Lunteren.  Het programma biedt een inkijkje in de behandeling van jongeren. Naast de jongeren komen ook deskundigen en hulpverleners aan het woord. Het doel van het programma is depressie onder jongeren bespreekbaar te maken en meer begrip te kweken.

Centrum voor Psychotherapie Het centrum maakt onderdeel uit van Pro Persona, een grote instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Gelderland. Het Centrum voor Psychotherapie is een gespecialiseerd behandelcentrum voor volwassenen met persoonlijkheidsproblematiek.  Het centrum heeft twee locaties:  Lunteren en Nijmegen.

In het Centrum voor Psychotherapie gaan cliënten in een groep aan het werk met hun problemen. Ook familie en naasten zijn nauw betrokken bij de behandeling. Een behandeling duurt standaard 36 weken. Er  is de mogelijkheid tot dagbehandeling of klinische behandeling.

Wanneer? Maandag om 21.15 uur, van 16 apr 2 tot 7 mei, NPO 3