Kerstnachtdiensten Oude Kerk Barneveld

14-12-2017, 20:00 | Lezersnieuws | Jan van de Pol

Kerstnachtdiensten 2017:

'Tijd voor het Licht'

DONKER

Ook dit jaar worden er weer twee Kerstnachtdiensten georganiseerd in de Oude Kerk in Barneveld.

Maar, Kerst vieren? Als we naar de wereld om ons heen kijken, is er dan reden om iets te vieren?

Want wat leven we in een donkere wereld. Als we om ons heen kijken zien we terreur, vluchtelingen, onderdrukking, vervolging, moord, eenzaamheid, gebroken gezinnen, ziektes, geweld, en ga zo maar door.

En misschien is het ook wel donker in je eigen leven…

LICHT

Dan is daar de boodschap van Kerst: tijd voor het licht.

God stuurt Jezus naar die donkere wereld. God zélf zorgt voor het Licht. Wat een geweldige boodschap! Tijd voor het Licht in de wereld. Tijd voor het Licht in je eigen leven.

Maar ook tijd om zélf als licht te mogen schijnen in de wereld.

SFEER

Er is met flink een team van gemeenteleden al geruime tijd gewerkt aan de voorbereidingen van de Kerstnachtdiensten in de Oude Kerk. Ook dit jaar zullen er weer twee diensten zijn. De eerste begint om 19.00 uur en is wat tijdstip betreft natuurlijk ook ideaal voor gezinnen met kinderen.

De tweede dienst is om 21.00uur.

Alvast welkom in een sfeervolle Oude Kerk!

MUZIEK EN ZANG

Uiteraard is er weer veel plek voor muziek en (samen)zang. De muzikale invulling is dit jaar opnieuw in handen van muziekgroep Adonai. (www.adonaimusic.nl)

De diensten zullen één geheel zijn waarin muziek, zang en woorden vanuit de Bijbel vloeiend in elkaar over zullen lopen. Spreker Ruben Vlot zal de Kerstimpressie verzorgen.

WARME CHOCOLADEMELK

Na afloop van de diensten is er buiten ruimte voor ontmoeting en om na te praten onder het genot van een kop heerlijke warme chocolademelk.

Wie liever nog even in de Oude Kerk wil blijven: tussen de 2 diensten door is daar ruimte voor een gesprek, voor gebed of voor gewoon even rust…

BIJBEL

Alle teksten en liederen zullen tijdens deze diensten worden geprojecteerd; je hoeft zelf dus niets mee te nemen.

En als je naar aanleiding van de Kerstnachtdienst meer zou willen weten over de Bijbel en het geloof, maar zelf geen bijbel hebt, dan is er deze avond een bijbel gratis beschikbaar (in zowel Nederlands als Engels, Turks en Arabisch).

WELKOM

Nodig ook gerust iemand uit en kom gezellig samen!

Van harte welkom.

INFORMATIE

Volg ons voor alle laatste actuele info op www.facebook.com/KerstnachtdienstBarneveld