• Wijnand Thomassen aan het werk

    Julia Borsboom
  • Davitha van de Kuilen aan de slag met wol en zeep

    Julia Borsboom
  • Didi Dorrestein te midden van de kunstenaars en belangstellenden

    Bram van den Heuvel

Kunstpaviljoen op Torenplein tijdens Nationale Kunstweek een succes!

13-11-2017, 13:00 | Lezersnieuws | Stichting Kunst Collectief Barneveld

Het bestuur van Stichting Kunst Collectief Barneveld kijkt zeer tevreden terug op een geslaagde Kustestafette in het Kunstpaviljoen op het Torenplein tijdens de Nationale Kunstweek 2017. Tien beeldend kunstenaars, die elkaar in etappes van 4 uur opvolgden in het glazen atelier hebben er de hele week - elk in zijn/haar eigen stijl - gewerkt. Volgens de kunstenaars "was het werken in het glazen atelier wezenlijk anders dan het werken in het eigen atelier. Die plek onder de Toren en onder het toeziend oog van Jan van Schaffelaar was zeer inspirerend.." Aan het einde van de week stond het glazen atelier vol met al dan niet voltooide kunstwerken - zoals dat in een atelier gebruikelijk is.

Duidelijk zichtbaar voor het Barnevelds publiek waren de kunstenaars van 's-morgens vroeg tot 's-avonds laat aan het werk en kwamen veel bezoekers het atelier binnen voor een praatje. Ook veel belangstellenden wierpen een blik door één van de vele grote ramen en konden zodoende het creatieve proces van nabij meemaken. Dit was volgens het bestuur ook de bedoeling van het Kunstpaviljoen: "wij willen hedendaagse kunst in al zijn verschijningsvormen onder de aandacht brengen van het Barnevels publiek".

Het Kunstpaviljoen is weer opgehaald door het verhuurbedrijf. Stichting Kunst Collectief Barneveld wil zich het komende jaar inspannen om een zelf ontworpen mobiel Kunstpaviljoen, dat multi-inzetbaar is en ook gebruikt kan worden voor exposities en verbindingen met andere kunstvormen zoals muziek, dans en poëzie te realiseren.

"de Tweede-Kunststad-van Nederland-Prijs is een mooie opsteker en maakt ons nog meer gemotiveerd om dit evenement naar een hoger plan te tillen!" aldus een woordvoerder.