• "De Mini's" van k.v. Revival

    Marieke van de Braak

K.v. Revival start met "De Mini's"

17-10-2017, 23:00 | Lezersnieuws | k.v. Revival

Sinds een aantal weken is het aantal jeugdleden van k.v. Revival flink uitgebreid door de start van "De Mini's", een groep voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Na spelmorgens te hebben georganiseerd voor deze doelgroep, is dit nu een enthousiaste groep die wekelijks traint.

Initiatiefneemster Marieke van de Braak: "op het veld zag ik wekelijks veel enthousiaste, jonge kinderen lopen die graag wilden spelen, maar pas met 6 jaar in kunnen stromen in een team van k.v. Revival. Met het oprichten van "De Mini's" is er nu een groep waarin deze kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sport en te laten ervaren dat sporten vooral leuk is.". Loco-voorzitter Anneke van 't Land: "als korfbalvereniging vinden we het belangrijk dat kinderen al jong ervaringen opdoen in het samen met andere kinderen bewegen. Dit is goed voor zowel de motorische als de sociale ontwikkeling van kinderen en het maakt hen tevens spelenderwijs bekend met de sociale normen en waarden op en rond het sportveld.

Het opstarten van "De Mini's" komt in een periode waarin k.v. Revival veel aandacht besteedt aan de jeugdleden. Anneke van 't Land: "als club vinden we het belangrijk dat kinderen zich fijn en veilig voelen op ons veld en daarbij een duidelijke eigen plek hebben binnen de vereniging en op het veld. Dit is de basis voor sportplezier, wat we zo jong mogelijk willen stimuleren. De jeugd is immers onze toekomst!"

Marieke van de Braak is enthousiast na de eerste wekelijkse trainingen van "De Mini's": "samen met trainers Bas en Hidde leren we de kinderen spelenderwijs omgaan met de bal en doen we verschillende spelvormen. We zien wekelijks de kinderen enorm genieten en met plezier naar het veld komen". Marieke van de Braak begon met een groep van 6 kinderen, maar al na een paar weken is de groep gegroeid naar 12 kinderen. Genoeg reden om de kinderen te verrassen met een echt shirt van k.v. Revival. Meer informatie over "De Mini's" is te vinden op kvrevival.nl/minis. Op de foto de trotse mini's.