• Escaperoom Aaltjes Advocaatuur is vanaf 8 januari te boeken

    Bij Aaltje aan de Linie
  • Het interieur van de escaperoom is ingrijpend veranderd

    Paul Hoogers
  • Het team van Bij Aaltje aan de Linie had de eer om de nieuwe escaperoom in te wijden op 2 januari

    Paul Hoogers

Nieuwe escaperoom 'Aaltjes Advocaatuur' geopend

02-01-2018, 23:10 | Lezersnieuws | Alice van Ginkel

Vanaf 8 januari aanstaande is de nieuwe escaperoom 'Aaltjes Advocaatuur' in Woudenberg geopend. Deze escaperoom is de opvolger van de succesvolle escaperoom 'De Kippenschuur'.

Eigenaar Alice van Ginkel startte in september 2015 met een escaperoom in de voormalige kippenschuur. Het bleek een schot in de roos, zo'n tienduizend bezoekers lieten zich vrijwillig opsluiten in de oude kippenschuur. Om voor al deze mensen in de regio weer iets nieuws te bieden, besloot Van Ginkel dat de tijd rijp was voor een nieuw thema, een nieuw interieur en nieuwe puzzels en opdrachten.

Net als De Kippenschuur is ook Aaltjes Advocaatuur geheel bedacht, ontworpen en gemaakt door Paul Hoogers van het Woudenbergse bedrijf Games4Teams. De opdracht was: een escaperoom waar mensen zich op hun gemak voelen, passend bij de locatie. Met voldoende uitdaging voor zowel kleine als grote groepen.

Aan de buitenkant is er weinig verandering op te merken, maar binnen des te meer. "Wie De Kippenschuur eens heeft gespeeld, zal echt verrast zijn om Aaltjes Advocaatuur te zien," is de overtuiging van Van Ginkel. "Ook het verhaal en de puzzels zitten nu beter in elkaar. Paul Hoogers heeft intussen heel wat escaperooms ontworpen, dat zie je er echt in terug."

Wat niet veranderd is, is de mogelijkheid om met twee teams tegen elkaar te spelen in identieke rooms. Dit wedstrijdelement maakt de beleving nog wat spannender en bij uitstek geschikt als teamuitje.

Het team van Bij Aaltje aan de Linie in Woudenberg had op dinsdag 2 januari de eer om de nieuwe escaperoom in te wijden. Ook de rest van de week zal er intensief getest en zo nodig gesleuteld worden aan de escaperoom. Vanaf 8 januari is Aaltjes Advocaatuur te boeken voor groepen van zes tot zestien personen (www.bijaaltje.nl, kijk bij 'uitjes').