• De nieuwe Glashorst

    J.Bos
  • De oudste en jongste leerling besturen de drone waarmee de sleutel wordt gebracht

    A.Teeuw

Officiële opening nieuwe Glashorstschool

16-04-2019, 08:59 | Lezersnieuws | Adrianne

Scherpenzeel – Afgelopen zaterdag, 13 april, is de nieuwe Glashorstschool officieel geopend. Het weer werkte gelukkig mee. Ondanks de voorspelde sneeuwbuien scheen het zonnetje bij de openingshandeling die verricht werd door de oudste en jongste leerling van de school.

Directeur Jan Bos nodigde beide leerlingen uit om naar voren te komen. Zij mochten een drone besturen waarmee de sleutel van de nieuwe school aan kwam vliegen.

In de hal werden de gasten ontvangen door het team en sprak directeur-bestuurder, dhr. Henk Jonker de genodigden toe. Hij sprak van een nieuwbouwtraject met veel uitdagingen. In een tijd van crisis een dergelijke school realiseren is niet gemakkelijk geweest en vroeg veel van alle partners. Jonker bedankte in het bijzonder huisvestingsadviseur van het bestuur, dhr. Frans de Ruiter voor zijn rol hierin. “Het resultaat mag er zijn, een prachtige school, duurzaam gebouwd en smaakvol ingericht. Een school om trots op te zijn”, aldus Henk Jonker.

Vervolgens voerde architect Bart van Kampen het woord. Hij waardeerde de samenwerking met Burgland Bouw en directeur Jan Bos en hoopt dat zijn architectenbureau De Zwarte Hond met deze school weer in de prijzen valt.

Tot slot greep het team de gelegenheid om Jan Bos, Henk Jan Ebbers en Jolanda Boonzaaijer in het zonnetje te zetten en hartelijk te bedanken voor hun enorme inzet tijdens de hele bouwperiode, naast hun gewone werkzaamheden.

Vervolgens was er gelegenheid voor genodigden en belangstellenden om de school te bezichtigen.