• Ouderenkoor Met Hart en Stem Ederveen

    Erwin Bergkamp van Bergkamp Photography uit Wijk bij Duurstede.

Ouderenkoor 'Met Hart en Stem' in nieuwe outfit

19-03-2019, 16:47 | Lezersnieuws | wim

Maandagmiddag, 18 maart j.l., locatie Gebouw Kerkheem achter de Herv. Kerk te Ederveen:

waar normaal een bijna serene stilte heerst als de koorleden van het Ouderenkoor “Met Hart en Stem” te Ederveen binnenlopen voor de wekelijkse repetitie onder leiding van Roelof van Middendorp, dirigent en organist van o.a. de Oude Kerk te Barneveld, is het deze middag een wat nerveus geloop van de dames en heren koorleden in hun stemmige nieuwe koorkleding, waarvan zwart en bordeaux-rood overheerst.

Alle reden om wat gespannen te zijn, want deze middag zullen er in de kerkzaal van de Herv. Kerk te Ederveen foto’s van het koor gemaakt worden in hun nieuwe outfit.

En dat is geen alledaags gebeuren.

Door het Ouderenkoor, opgericht in september 1995, was in 2004 voor eigen rekening koorkleding aangeschaft. Voor de dames bijv. elk €. 170,00, wat vaak in maandelijkse termijnen afbetaald moest worden.

In de loop van zo’n 15 jaar was deze kleding vaak van eigenaar verwisseld, met dan steeds de nodige aanpassingen.

In juni 2017 werd in overleg met de dames van de organisatie van EdeDoet gestart met een initiatief “Nieuwe koorkleding”, later gevolgd door “Accessoires”.

Door de intensieve inzet en medewerking van alle koorleden, familie, kennissen en buren, maar ook gemeenteleden van de Herv. Kerk te Ederveen werd een zodanig aantal cheques opgehaald, dat met een geringe aanvulling uit de koorkas, er nieuwe koorkleding aangeschaft kon worden. Hartelijke dank aan allen, die hieraan hun steentje hebben bijgedragen!

Na enkele dagen passen en meten is onlangs de nieuwe koorkleding geleverd door Van Dooijeweert Kleding te Lienden.

Het resultaat hiervan ziet u op bijgaande foto Het koor en haar dirigent wordt geflankeerd door de dames Wilma en Marjon van EdeDoet, die ons tijdens het verzamelen van EdeDoet-cheques steeds met raad en daad terzijde hebben gestaan.

Voor de fotografie tekent Erwin Bergkamp van Bergkamp Photography uit Wijk bij Duurstede.