• Marcel Wijnen: directievoorzitter Rabobank Gelderse Vallei

    Mooimerk
  • Marcel Wijnen: directievoorzitter Rabobank Gelderse Vallei

    Mooimerk

Rabobank publiceert maatschappelijk jaarverslag 2018Samen meer bereiken in een snel veranderende samenleving

15-03-2019, 09:33 | Lezersnieuws | Michel

Rabobank publiceerde gisteren haar maatschappelijk jaarverslag 2018. De bank legt hierin zowel maatschappelijke als financiële verantwoording af. Ook illustreert het uitgebreide verslag de groei van Rabobank in 2018 en de betekenis die de bank levert aan mens, milieu en maatschappij. Hierbij zoomen we ook in op lokale impact in Nederland via onze 101 lokale banken.

Rabobank wil als betekenisvolle coöperatieve bank en leidende F&A bank een belangrijke bijdrage leveren aan de welvaart en het welzijn in Nederland en aan het duurzaam voeden van de wereld. Met de missie “Growing a better world together” geeft de bank hier concreet vorm aan. Het resultaat: ondersteuning van diverse pakkende initiatieven in Nederland en internationaal, meer tevreden klanten, bijdrage aan baanbrekende innovaties en betere financiële resultaten.

Maatschappelijke bijdrage in de Gelderse Vallei

Een van de speerpunten om blijvend het verschil te maken is klanten verder helpen op het gebied van zelfredzaamheid, ondernemerschap en digitalisering. Ook het versterken van de lokale leefomgeving en bijdragen aan een duurzame voedselproductie zijn belangrijk. Naast het jaarverslag 2018 publiceren alle 101 lokale Rabobanken een compacte infographic met hun maatschappelijke impact in de regio. Zo ook Rabobank Gelderse Vallei. Directievoorzitter Marcel Wijnen over de maatschappelijke rol en bijdrage van Rabobank Gelderse Vallei voor de regio: “Ik durf echt te zeggen dat ik trots ben op onze maatschappelijke bijdrage. Vorig jaar hebben we o.a. via de Rabo Circular Economy Challenge lokale ondernemers uitgedaagd en begeleid om circulair te ondernemen, is het lesprogramma Rabo Foodcourt ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan en zijn er verschillende bijeenkomsten georganiseerd om jongeren en ouderen te informeren over financiële zelfredzaamheid. Ook verenigingen en stichtingen zijn ondersteund door bijvoorbeeld sponsoring, het Rabofonds of de ClubKasCampagne. En dat allemaal midden in de Foodvalley, een regio waar ik, net als veel van mijn collega’s, deel van uit maak. Samen meer bereiken!”

Bekijk de infographic met maatschappelijke impact in de Gelderse Vallei.
http://rabo.nl/x3uegtcl

Bekijk het landelijke jaaroverzicht 2018. https://www.rabobank.nl/particulieren/samenmeerbereiken/

Lees meer over onze resultaten en verslagen
https://www.rabobank.com/nl/about-rabobank/results-and-reports/index.html