• Diederik van Essen samen met de voetballers op het veld

    .

Schaffelaer Keukens sponsort Voetbalschool Jeugddorp De Glind

24-06-2016, 13:20 | Lezersnieuws | Anja Brouwer

Schaffelaer Keukens uit Barneveld schenkt 15 nieuwe voetballen aan de Voetbalschool van Jeugddorp De Glind. Een sponsoring die tot stand kwam op de Beursvloer Barneveld, een netwerkbijeenkomst waar regionale ondernemers en goede doelen elkaar ontmoeten.

Diederik van Essen van Schaffelaer Keukens vertelt waarom hij dit doet: "Ik verkoop met veel plezier mooie keukens, maar ik vind het belangrijk om daarnaast te kijken of ik mijn steentje kan bijdragen aan de maatschappij. Leuk om deze speciale voetbalschool, die op vrijwilligers draait, op deze manier te sponsoren."

Willem Moeleker, gezinshuisouder én trainer bij de Voetbalschool, laat zien dat de huidige ballen echt aan vervanging toe zijn. Ook vertelt hij over de kinderen die hier trainen. "Je kunt naar de Glindse voetbalschool komen als je wel wilt voetballen, maar als een officiële voetbalclub in de regio niet bij je past. Omdat je het bijvoorbeeld moeilijk vind om samen te werken, niet zo goed kunt wachten, weleens heel erg boos wordt, of gewoon geen zin hebt in veel trainingen en elke week een wedstrijd. Hier in het Jeugddorp hebben we daar extra tijd en aandacht voor bij de Voetbalschool."

De Voetbalschool in Jeugddorp De Glind wordt gerund door vrijwilligers. Elke woensdagmiddag trainen de kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar. 's Avonds is de training voor 12 tot 16-jarigen.

In Jeugddorp De Glind bij Barneveld wonen ruim honderd uithuisgeplaatste kinderen in zo'n 25 gezinshuizen. Het onderwijs én de sport- en recreatievoorzieningen in het Jeugddorp zijn speciaal afgestemd op de kinderen.

De Rudolphstichting gelooft ook in de kracht van sport voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Daarom regelden we voor het Jeugddorp graag deze sponsordeal.