• Op 4 mei jongstleden tekende Houttequiet voor de samenwerking met Stapp.in

    Brandsen Auto's

Stapp.in gaat naar België

06-06-2016, 13:20 | Lezersnieuws | Silvia van de Kraats

Het Belgische Autobedrijf Houttequiet brengt de Nederlandse autodeelformule Stapp.in naar België. Het familiebedrijf zet vanaf 9 juni 2016 tien tot twaalf auto's in de woonwijken van gemeente Beveren. Omwonenden kunnen via de mobiele app een auto reserveren en openen. Zo hebben ze wel mobiliteit, maar zonder de vaste lasten van een eigen auto.

In hun zoektocht naar een geschikte autodeelmogelijkheid bekeken Geert en Dirk Houttequiet diverse formules. Dirk: "Tijdens het autodeelcongres in Utrecht twee jaar geleden kwamen we in contact met Reinald Bronkhorst van Stapp.in. Wij zijn vooral gecharmeerd van de helderheid van het concept. De tarieven en voorwaarden zijn duidelijk en de app is gebruiksvriendelijk. Dit is een heel belangrijk onderscheid met vergelijkbare formules die soms heel wat minder transparant zijn. Op 4 mei jongstleden tekenden we voor onze samenwerking en nu zijn we franchisegever van Stapp.in België."

Autogebruik nieuwe stijl

Houttequiet ziet veel potentie voor het delen van auto's. Volgens hem zijn Nederland en België de beste markten voor autodeelformules: "Gezien de bevolkingsdichtheid, gemiddeld autogebruik en de mentaliteit van inwoners, heb ik positieve verwachtingen. We merkten al voordat we definitief voor Stapp.in hadden gekozen dat mensen autodelen zelf willen testen en ervaren. We kregen constant vragen hierover van de pers en de consument. Ik verwacht dat jongere generaties Stapp.in als eerste gaan proberen. Oudere generaties zullen op den duur dit voorbeeld volgen."

Innoveren

Vanaf 9 juni start een proef op drie locaties in Beveren. Op iedere locatie vinden omwonenden twee of drie auto's. "Door meer auto's in een wijk te zetten, voorkomen we dat mensen bang zijn dat de auto net weg is als zij er één nodig hebben. Stapp.in staat immers voor mobiliteit en dat kunnen we zo waarmaken. Na de proefperiode willen we zo snel mogelijk uitbreiden naar meer franchisenemers in België."

Lokaal vs. Landelijk

Reinald Bronkhorst, mede-eigenaar van de franchiseformule, is blij dat Stapp.in nu ook in België van start gaat: "Stapp.in is een oplossing voor de lokale markt, daar horen lokale autobedrijven bij. Zij kennen de behoeften van inwoners en hebben de juiste connecties om Stapp.in in hun regio uit te rollen. Samen maken we Stapp.in tot een succes!"

Stapp.in is een initiatief van het Barneveldse Brandsen Auto's. Kijk voor meer informatie op www.stappin.nl.