• Het Groot Reformatiekoor

    onbekend
  • 500 jaar Reformatie

    onbekend

Start Groot Reformatiekoor jaar 2

28-02-2017, 14:40 | Lezersnieuws | Cora van den Hul

Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor ,onder leiding van Martin Zonnenberg ,dat ook in 2017 diverse composities ten gehore hoopt te brengen ,die gerelateerd zijn aan de reformatie en aan Maarten Luther. Dit project wordt ondersteund door platform Refo500 en stichting In de Rechte Straat.

Er wordt het komende jaar onder andere gezongen in de Doelen te Rotterdam, de St. Joriskerk te Amersfoort en de Grote Kerk te Dordrecht. Ook staat medewerking aan een Nederland Zingt-opname op de planning.

In het repertoire zit een speciaal gecomponeerde Reformatie-Cantate, diverse psalmen en liederen. De liederen worden op verschillende locaties verdeeld over het land ingestudeerd.

In april 2017 hoopt het Groot Reformatiekoor van start te gaan voor het tweede jaar.

In onze omgeving is dat in Barneveld o.l.v. Ria van der Noort(met Mark Brandwijk op de piano.)

De koorleden ontvangen voor slechts €75,- een map met gedrukte muziek van het repertoire van het Groot Reformatiekoor en een oefen-CD met de zangpartij erop. Hierdoor is thuisstudie ook mogelijk.

Tijdens de concerten in Amersfoort (28 oktober) en Dordrecht (31 oktober) met dirigent Martin Zonnenberg, organist Peter Wildeman en pianist Joost van Belzen zal er ook een live-cd worden opgenomen. Aan de concerten werken ook diverse andere koren mee, zoals het mannenkoor Ichthus van Martin Zonnenberg en koren van Martin Mans.

Naast deze concerten worden er nog enkele optredens in eigen regio gepland o.l.v. de eigen dirigent en organist/pianist

Voor dit project is het koor op zoek naar koorleden. We hopen op 500 koorleden voor 500 jaar Reformatie! De eerste 340 aanmeldingen zijn inmiddels al binnen!

Vanaf de leeftijd van 16 jaar is iedereen welkom op dit 'alle-leeftijdenkoor'.

Opgeven kan via de site www.reformatiekoor.nl. Op de website is ook alle informatie betreffende het koor te vinden, waaronder de repetitiedata van de locaties