• De App werd verkozen tot beste idee.

    Rudolphstichting

Studentenstrijd: het duurzaamste idee voor De Glind!

10-10-2016, 17:21 | Lezersnieuws | Rudolphstichting

Hoe kunnen we de duurzaamheidscultuur binnen De Glind versterken? Welk educatief concept kan hier een bijdrage aan leveren? En welke rol spelen verschillende generaties daarin? Afgelopen weekend gingen topstudenten van Windesheim op zoek naar het antwoord. Zondagmiddag 9 oktober presenteerden zij in de 'Dragon's Den' hun creatieve oplossingen voor een Jeugddorp dat werkt aan een duurzame toekomst.

Praktische concepten voor de toekomst

De drie teams constateerden unaniem: een duurzame toekomst begint bij de jeugd! Door kinderen van jong af aan bewust te maken wordt duurzaamheid onderdeel van hun dagelijks leven, aldus de studenten. Die bewustwording lukt vooral door kinderen zelf te laten doen en ervaren adviseerden de teams. Hiervoor bedacht elke groep een eigen concept: een interactieve app, een lesprogramma en een duurzaamheidslab. Alle drie boden creatieve en toepasbare elementen volgens de jury, bestaande uit Jan Hofman (directeur Donnerschool), Kees van der Werf (Belangenvereniging De Glind), Harry Reddering (commissie Duurzaamheid De Glind) en Peter van Veen (bestuurslid Rudolphstichting). De App werd uiteindelijk tot beste idee verkozen, maar De Glind neemt input van alle drie de concepten mee om duurzaamheid vorm te geven binnen het dorp.

Samenwerking Jeugddorp De Glind en Windesheim

De studenten verbleven het hele weekend in De Glind om echt de sfeer te kunnen proeven. Ook gingen ze het dorp in om met inwoners te praten en interviewden zij diverse experts. Dit uitdagende weekend, waarvoor de Rudolphstichting opdrachtgever was, is onderdeel van het Honours Programma 'Intergenerationele Samenwerking' van Hogeschool Windesheim. In dit programma werken topstudenten van verschillende hbo-opleidingen samen aan opdrachten voor bedrijven, met als thema 'intergenerationeel samenwerken'.