• Urker Mannenkwartet

    Erik Eenkhoorn

Zomerconcert Urker Mannenkwartet

21-06-2017, 16:30 | Lezersnieuws | Urker Mannenkwartet

Op D.V. vrijdag 14 juli a.s. zal het Urker Mannenkwartet o.l.v. Gerwin van der Plaats, die zowel het orgel als de piano bespeelt in samenwerking met de bekende sopraan Clara de Vries een concert geven in de Hervormde kerk te Otterlo. Het programma bevat geliefde liederen van licht klassiek tot populair aangevuld met verrassende instrumentale en vocale solo's. Natuurlijk is er eveneens ruimte voor samenzang.

In 2010 begonnen de zangers van het Urker Mannenkwartet als gelegenheidszanggroep bij een cd-opname. Dat was zo'n bijzondere ervaring dat de jongens besloten om door te gaan als kwartet en vroegen dirigent Gerwin van der Plaats om hun daarin te begeleiden. Dat bleek een gouden greep te zijn. Zijn enthousiaste aanpak en aanstekelijke muzikaliteit uiten zich in concerten met een lach en een traan. Het publiek ervaart de vriendschappelijke verbondenheid in zang en spel. Zangcoach Clara de Vries weet als geen ander het kwartet aan te vullen met haar prachtige sopraanstem. Het is niet voor niets dat de concerten van het Urker Mannenkwartet een grote populariteit genieten in binnen en buitenland.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt €10. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree. Van harte welkom.