27 november derde editie Back to the Bible

15-11-2019, 18:43 | Lezersnieuws | Janita

Op woensdagavond 27 november gaan opnieuw de deuren van de Koepelkerk, Kerkstraat 3 in Renswoude, open voor een Back to the Bible-avond. Alle twintigers en dertigers uit de regio zijn van harte welkom voor een informeel programma waarin dit keer het Bijbelboek Leviticus centraal staat. Inloop is vanaf 19.45 uur, waarna de avond om 20.00 uur start. Rond 21.15 uur is de afsluiting met een hapje en een drankje. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

 

Op de eerste en tweede avond stonden Genesis en Exodus centraal. “Hoewel we de Bijbelboeken zeker niet op rij afgaan, doen we dat nu met Leviticus nu nog één keer wel”, vertelt ds. A. Schroten. “Je zou nu kunnen afhaken, want wat moet je in hemelsnaam met al die wetten in Leviticus? Waarom moesten ze zich daar aan houden? En gelden ze nog? We laten dit Bijbelboek vaak ongelezen, maar hopen op 27 november juist verrassende inzichten op te doen.”

 

Schroten vat tijdens Back to the Bible in een overview het hele Bijbelboek samen. Na een korte verbeelding van die boodschap is er ‘het persoonlijke verhaal’. Dit wordt iedere avond door een andere spreker ingevuld. Op 27 november is Harm Jan Lambers te gast. Toepasselijk bij het thema Leviticus, want Lambers heeft in zijn werk veel te maken met wetten, schuld en vrijspraak. De presentatie is in handen van Elianne Damme.

 

De volgende drie avonden zijn eveneens op een woensdagavond in de Koepelkerk, op 15 januari, 12 februari en 18 maart. De avonden staan op zichzelf en kunnen daardoor ook los van elkaar bezocht worden.