• De mogelijkheden van Ableton Live zijn enorm

    stockfoto

Basiscursus Ableton Live bij Muziekschool Barneveld

15-01-2020, 12:52 | Lezersnieuws | Paula

Maak van je laptop een complete muziekstudio!

Op vrijdag 31 januari 2020 start Muziekschool Barneveld met een cursus Digitaal muziek maken met Ableton Live. In een serie van 10 lessen leren jongeren (12+) en volwassenen de basisvaardigheden om met hun laptop zelf muziek te produceren en uit te voeren. Hierbij valt te denken aan onder andere het werken met samples, werken met plugins (virtuele instrumenten), een eigen track maken, basis opnametechniek, klank bewerken, akkoorden en beats maken en DJ skills ontwikkelen.
De lestijd is van 20.00 tot 21.00 uur en de kosten bedragen 95 euro, exclusief aanschaf van het programma Ableton Live. Docent is Marco Onstenk. Inschrijven kan via www.muziekschoolbarneveld.nl.

Wat is Ableton Live?
Met het programma Ableton Live is het mogelijk om van je laptop een complete muziekstudio te maken. Het is te gebruiken als instrument, maar ook voor het componeren en arrangeren van digitale muziek. DJ’s gebruiken het programma vaak voor het in elkaar laten overvloeien van muziek en het toevoegen van geluidseffecten. Tegenwoordig heeft ongeveer alle muziek wel digitale elementen. De mogelijkheden zijn enorm. Je kunt bijvoorbeeld zelf tracks (muziekstukken) maken, maar ook optreden met een laptop als instrument. Ableton Live is leidend in de wereld op het gebied van digitale muziek. Informatie over dit programma kun je vinden op www.ableton.com.

Gratis kennismaken
Tijdens de Doe Mee Dag van zaterdag 18 januari is er als kennismaking een gratis workshop Ableton Live. De workshop start om 13.15 uur en duurt 45 minuten. Aanmelden via de website is noodzakelijk.