• Evert van de Veen, orgel

    Evert van de Veen

Evert van de Veen geeft bijzonder herdenkingsconcert in Kampen

15-11-2019, 21:56 | Lezersnieuws | Evert

Bijzonder orgelconcert door Evert van de Veen in Bovenkerk Kampen

 

Op zaterdag 23 november om 20.00 uur zal de Voorthuizense organist, Evert van de Veen, een bijzonder orgelconcert geven in de Bovenkerk te Kampen.
Het thema voor dit concert is " Heer herinner U de namen van hen die gestorven zijn". Een herdenkingsconcert op de laatste zaterdag van het kerkelijk jaar. In tal van kerken worden op de laatste zondag van het kerkelijk jaar de mensen herdacht die het afgelopen kerkelijk  jaar zijn overleden.
Evert van de Veen: “Toen ik vorig jaar het orgel bespeelde tijdens de laatste zondag van het kerkelijk jaar  bedacht ik me dat  het heel waardevol zou kunnen zijn om een orgelconcert op de laatste zaterdag van het kerkelijk jaar te geven.  Het is ook een Bijbelse gedachte om  overleden mensen te herdenken. Ik heb daarvoor een indrukwekkend  programma samengesteld met toepasselijke muziek bij dit thema. Dat programma ga ik op 23 november in Kampen spelen. Volgens mij ben ik de eerste organist die een concert rond dit thema gaat spelen op de laatste zaterdag  van het kerkelijk jaar”.
Evert van de Veen zal o.a. de Dodenmars en engelenzang (Marche funèbre et chant Seraphique) van Alexandere Guilmant,  Psalm 103 : 8 “Gelijk het gras is ons kortstondig leven” van Jan Zwart, Boven de starren van Willem Hendrik Zwart en “Heer herinner U de namen” van Klaas Jan Mulder ten gehore brengen.
Van Johann Sebastian Bach speelt Evert o.a. het koraalvoorspel “Vor deinem Trohn tret’ ich hiermit”  Kort voor zijn overlijden dicteert Bach nog een koraalvoorspel,
een bewerking van het koraal "Wenn wir in höchsten Nöthen sein".
De stervende meester wil dat er een andere titel boven komt te
staan: "Vor deinem Thron tret'' ich hiermit".
Daarnaast speelt Evert werken van Dick Sanderman, Max Reger en van de Veen.
Het concert wordt besloten met een bewerking over Psalm 43 met aansluitend samenzang.

 

Voor bestellingen van kaarten met korting en verdere  informatie van dit concert zie www.evertvandeveen.nl  U kunt ook telefonisch kaarten bestellen via 0342-475397 of 06-27441103