• Obstacle Swim

    Martine Koumassa

Julianaschool wint teamklassement Schoolzwemkampioenschappen ‘nieuwe stijl’

10-03-2020, 22:45 | Lezersnieuws | Sebastiaan Kuijper

Zaterdag 7 maart vond in zwembad de Veluwehal al weer voor de 5e maal de Barneveldse Schoolzwemkampioenschappen plaats. In verband met het wegvallen van de mogelijkheid om je als school te plaatsen voor het Regionaal kampioenschap bedacht de werkgroep van DWK een nieuwe opzet. 

Deelnemende scholen De Regenboog, De Fontein, De Daltonschool en de Julianaschool hadden 1 of meerdere teams die streden voor een teamklassement bestaande uit 6 onderdelen gericht op o.a. snelheid, behendigheid en samenwerken. 

Na de warming-up gingen de teams om 14:15 uur te water voor de 25m vrije slag, de 25m Obstacle Swim en het Minipolo. Na deze 3 onderdelen was het tijd voor een korte pauze en vervolgde het programma met een estafette schoolslag, 25m Polo Swim en waterbasketbal. 
Voordat de uitslagen bekend waren vonden er 3 finales plaats voor de 25m vrije slag; de allerjongste zwommen de Spetterfinale (2012 en jonger), de Kanjerfinale was voor de kinderen van 2011 en ouder en de DWK zwemmers met startlicentie zwommen de Minioren finale! 
Alle deelnemers ontvingen een prijs na afloop en gingen met de DWK mascotte op de foto! 
Helaas was het teamklassement nog niet bekend waardoor de prijsuitreiking zich vervolgde na het omkleden. In de Rietkroeg reikte Greta Wijma (voorzitter Zwemcommissie) de bekers uit aan de winnende teams. 
Winnaar van dit toernooi werd team 4 van de Julianaschool. 
Alle deelnemers ontvingen een oorkonde en vertrokken rond 17 uur moe en voldaan naar huis na een enerverende middag sport & spel in het zwembad!