• Gospelkoor Say Yes samen met Jalafusi Big Band

    Wilma Schepers

Jalafusi Big Band ontmoet Gospelkoor Say Yes

09-03-2020, 19:05 | Lezersnieuws | Ronella Van de VeenOp zaterdagavond 21 maart geven de Edese Jalafusi Big Band en Gospelkoor Say Yes uit Zwartebroek een uniek gezamenlijk concert. Tijdens deze avond in de Gereformeerde kerk in Zwartebroek spelen zowel de bigband als het 30-koppige gospelkoor wat eigen repertoire maar de formaties treden voornamelijk gezamenlijk op met een set meeslepende gospelstukken.

De Jalafusi Big Band timmert de laatste jaren flink aan de weg. De swingende formatie zoekt voortdurend de samenwerking met artiesten en andere culturele formaties. Dat geldt ook voor Gospelkoor Say Yes dat muzikale uitdagingen niet schuwt. Een bigband in een kerk is ook niet iets alledaags, maar dat vinden de samenwerkende partijen nou juist zo uitdagend.

Wilma Bouwman, dirigent van Gospelkoor Say Yes over de muzikale samenwerking: ,,Het startte met een ideetje pakweg een jaar geleden. Vervolgens was er een meeting ergens op een mooie zomeravond in een achtertuin in Ede. Ideeën werden gedeeld, elkaars muziek beluisterd en samen werden gospelnummers uitgezocht. Het idee kreeg stap voor stap een vaster plan: de Jalafusi Bigband en Gospelkoor Say Yes samen in concert. Nu is het maart 2020 en is de eerste gezamenlijke repetitie achter de rug. Wat een feestje was dat. Dat belooft al heel wat. Zo gaaf om te zien, maar vooral te horen, dat alles nu op z’n plek valt. Nog een repetitie te gaan en dan gaan we knallen met z’n allen op 21 maart.”

Weer een stapje erbij. Bandleider Maurice Ditmer dirigeerde vorige week niet alleen de Jalafusi Big Band, maar ook Gospelkoor Say Yes. Zijn eerste reactie na deze eerste gezamenlijke creatieve ontmoeting: ,,Dat wordt een feestje wat je niet missen mag.”

Concert Jalafusi Big Band en Gospelkoor Say Yes. Zaterdagavond 21 maart. Gereformeerde Kerk in Zwartebroek, Platanenstraat 3, Zwartebroek. Aanvang 20.00 uur, kerk open: 19.30 uur. Toegang 5 euro. Kaarten aan de deur, via de leden of reserveren via jalafusibigband@gmail.com.