• Sephora Nadjimbaidje, directeur van de stichting FDB

    Woord en Daad

Woord en Daad verwelkomt Afrikaanse gasten op de Werelddag in Barneveld

10-01-2020, 12:45 | Lezersnieuws | Aukelien

Op zaterdag 18 januari vindt de Werelddag plaats, het evenement voor het hele gezin van stichting Woord en Daad, in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. De Werelddag vertelt verhalen over extreme armoede én hoop en heeft een Afrikaans tintje. Eén van de sprekers is Sephora Nadjimbaidje uit Tsjaad, die zich het lot van ontheemde kinderen aantrekt.

Sephora Nadjimbaidje uit Tsjaad is oprichter en directeur van de Fondation Dieu Bénit (FDB). Ze groeide zelf op in extreme armoede. ‘Mijn broers en zussen en ik konden niet meer naar school na het overlijden van mijn vader. Met mijn zussen verkocht ik donuts langs de straat, soms tot ’s avonds laat.’ Met haar stichting FDB wil Nadjimbaidje de liefde van Christus delen in het voornamelijk islamitische Tsjaad. ‘Die hebben ze zó hard nodig.’ Nadjimbaidje is een gedreven en enthousiaste verteller die op het podium haar levensverhaal zal delen.

Armoede
Miftha Seid (25) uit Ethiopië groeide op in armoede en zijn kinderjaren waren verre van gemakkelijk.. Hij werd als kind opgenomen in het sponsorprogramma van Woord en Daad en bekostigde zelf zijn studie door erbij te werken. Hij werkte als vrijwilliger in vluchtelingenkampen in Ethiopië heeft veel gezien. Ethiopië grenst onder meer aan Sudan, Zuid-Sudan en Eritrea. Seid vond na zijn studie werk in een ziekenhuis in Nejo in West-Ethiopië en heeft grote ambities voor zijn land. Ondanks de moeilijkheden die hij ondervond vertelt hij een verhaal van hoop.
Naast de beide Afrikaanse sprekers zal ook Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie het woord voeren.

Hele gezin welkom
De Werelddag biedt een gevarieerd programma voor het hele gezin van 10.15 – 15.00 uur. In hun eigen programma’s kunnen kinderen en tieners vragen stellen aan Mifta Seid. Met Afrikaans getinte belevingsmarkt. Opgave wordt aanbevolen (gratis) via https://www.woordendaad.nl/werelddag/