• Knutselen tijdens het Nationaal Theaterweekend

    Mich Buschman

Succesvol Nationaal Theaterweekend in Schaffelaartheater

27-01-2020, 16:10 | Lezersnieuws | Joleyn

Afgelopen weekend werd landelijk het Nationaal Theaterweekend gevierd. Door heel Nederland, maar ook in uw eigen Schaffelaartheater waren de voorstellingen voor slechts € 10,00 per persoon te bezoeken. En dat was een succes!

Op vrijdagavond had het theater een uitverkochte voorstelling van Boom, Like That! (muziek van Dire Straits) in de Koninklijke BDU-zaal en een bijna uitverkochte zaal bij de cabaretier Emiel van der Logt. Na afloop van beide voorstellingen bleef het lekker lang druk dankzij de gezellige afterparty met PartyJock DJ Peer.

Zaterdagmiddag opende het theater haar deuren voor creatieve kinderen die met dansdocente Désirée Nillesen een heuse griezeldans hebben ingestudeerd óf een mooi decopatch figuurtje hebben gemaakt van met Imka van Atelier Hupsakee. Belangstellenden konden een kijkje achter de schermen nemen tijdens een interessante rondleiding door het theater. De zaal was goed gevuld met gespannen gezichtjes voor de jeugdvoorstelling “Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks”. Ook na deze show was het druk in de foyer omdat iedereen graag nog een glimp op wilde vangen van de hoofdrolspelers tijdens de meet & greet.

Zondagmiddag was het de ‘zoete inval’, want het theater had een bakwedstrijd georganiseerd. Baktalenten konden hun zelfgemaakte baksels presenteren en die werden geproefd en gekeurd door de jury die uit niemand minder bestond dan acteur Arijan ‘Adje’ van Bavel met actrice Saskia Egtberts. De bezoekers van de voorstelling Heel Holland Lacht mochten ook proeven van al het lekkers. Na de voorstelling werden de prijswinnaars bekendgemaakt.

We kijken terug op een geslaagd weekend met meer dan 1300 bezoekers, waarbij we zeker kunnen beamen: ,,Theater is voor iedereen!”