• Willemijn de Weerd en Marieke Booy spelen en presenteren.

    Elsbeth van der Haegen
  • Willemijn de Weerd en Marieke Booy spelen en presenteren.

    Elsbeth van der Haegen

Boekhandel Koster 40 jaar

05-11-2019, 14:25 | Lezersnieuws | Boekhandel

Muziek-vertelvoorstelling Papa, waar blijf je?
Papa waar blijf je

Afgelopen woensdagmiddag 30 oktober gaven Willemijn de Weerd en Marieke Booy hun nieuwe muziek-vertelvoorstelling in boekhandel Gebr. Koster. De voorstelling is gemaakt bij het nieuwste boek van Willemijn de Weerd, ‘Papa, waar blijf je?’. 

Op 1 oktober 1944 vindt in Putten een razzia plaats naar aanleiding van een mislukte verzetsaanslag. Meer dan 600 mannen worden afgevoerd naar kamp Amersfoort. Later komen de mannen in verschillende concentratiekampen in Duitsland terecht. Velen keerden niet terug. Willemijn de Weerd schreef er een boek bij, waarin ook de vader van Anna, de hoofdpersoon, wordt weggevoerd. Na de bevrijding wacht Anna in spanning af. Zal haar vader weer thuiskomen?

In het kader van het 40 jarig jubileum van boekhandel Gebr. Koster zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden. De muziekvoorstelling was er één van. Tijdens de voorstelling vertelden Willemijn en Marieke door middel van verhalen, beeldmateriaal en muziek over deze indrukwekkende gebeurtenis. Er werden nummers  gespeeld als Psalm 84, Schindlers list, Chiquilin de Bachin en het Wilhelmus. 

Er kwamen ca. 75 bezoekers op af.