DBA advies organiseert informatieavond VoorzieningenFonds (inkomen bij ziekte)

28-10-2019, 12:15 | Lezersnieuws | Rutger

Op donderdagavond 21 november organiseert DBA advies een informatieavond voor ondernemers in regio Barneveld over het VoorzieningenFonds, een schenkkring die ondernemers helpt in het voorzien van inkomen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.


Wat is het VoorzieningenFonds?

Een VoorzieningenFonds bestaat uit een groep van 20 tot 50 ondernemers. Elke maand zetten zij geld opzij op hun eigen Voorzieningenfondsrekening. Deelname is mogelijk vanaf € 33,75 per maand voor een uitkering van € 750,- per maand tot € 112,50 per maand voor een maandelijkse uitkering van € 2.500,-. Dit doen zij tot een bepaald maximumbedrag is opgebouwd. Als er iemand uit de groep ziek is, maken de overige deelnemers een bedrag (schenking) van hun rekening over aan de zieke ondernemer met een maximumduur van 2 jaar. 
 

Waarom het VoorzieningenFonds?

In sommige gevallen adviseert DBA advies een ondernemer om zich aan te sluiten bij een schenkkring. Rutger Wekking, adviseur bij DBA advies, geeft aan: “Veel ondernemers hebben geen arbeidsongeschiktheidsverzekering vanwege de hoogte van de premie of omdat ze als gevolg van een medisch verleden geen verzekering kunnen afsluiten of met een beperkte dekking of eindleeftijd”. Het aansluiten bij een VoorzieningenFonds, eventueel in combinatie met een reguliere AOV, kan daarom een goede oplossing zijn. “Wij vinden het belangrijk dat een ondernemer nadenkt over de risico’s van ziekte en overlijden. De aanstelling van het MKB-ZZP VoorzieningenFonds is daarom een goede uitbreiding voor onze advisering en ondersteuning van ondernemers” vult Rutger aan.


Zitten er risico's aan?

De risico’s bij een deelname aan een VoorzieningenFonds zijn klein. Rutger: “Het risico is dat een ondernemer ziek wordt. In dat geval betaal je naar rato mee aan de uitkering. Elke ondernemer heeft een eigen Voorzieningenfondsrekening. Verlaat je het fonds, dan neem je het gespaarde bedrag mee”.


Meer weten?

Wilt u de informatieavond donderdag 21 november bijwonen? Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar  r.wekking@dba-advies.nl of telefonisch via 0342-404186. U bent vanaf 18.15 uur van harte welkom op het kantoor van DBA advies aan de Amersfoortsestraat 25 in Barneveld. Om 18.45 uur start de presentatie van ongeveer een uur.