• Het Nederlandse hoofdkantoor van softwarebedrijf Infor aan de Mercuriusweg in Barneveld.

    Infor
  • Het Infor-kantoor (rechtsboven) in Barneveld staat vlakbij de snelweg A1.

    Heliflight.nl

Koch Industries neemt Infor over, met kantoor in Barneveld

BARNEVELD Softwareleverancier Infor, waarvan het Nederlandse hoofdkantoor in Barneveld staat, is nu volledig overgenomen door de Amerikaanse multinational Koch Industries. Dat is vandaag bekendgemaakt. Het resterende aandelenbelang van Infor was in handen van investeerder Golden Gate Capital. Infor is nu een zelfstandige dochteronderneming van Koch en blijft onder het huidige managementteam werken vanuit het internationale hoofdkantoor in New York.

Infor, specialist in zakelijke software, heeft naar eigen zeggen wereldwijd circa 68.000 klanten en 17.000 mensen in dienst. Het kantoor aan de Mercuriusweg in Barneveld, vlakbij de snelweg A1, telt ongeveer 550 medewerkers. Infor heeft 142 kantoren in 47 landen.

Koch Industries is een belangrijke klant van Infor en sinds 2017 ook investeerder in het softwarebedrijf. Koch wil Infor ,,dankzij zijn krachtige balans en AA-kredietwaarheid positioneren als één van de meest kapitaalkrachtige technologiebedrijven''. Koch-bedrijven investeerden de afgelopen zes jaar meer dan 26 miljard dollar in technologiegerelateerde zaken.

SPANNEND ,,Deel uitmaken van Koch Industries is een spannend nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Infor'', meldt Kevin Samuelson, bestuursvoorzitter van Infor, in een persbericht. ,,We kunnen een langetermijnaanpak volgen, gericht op het ontwikkelen van branchespecifieke oplossingen die klanten helpen om te moderniseren en die onmiddellijk tastbare resultaten opleveren."

,,Vanaf dag één was duidelijk dat de unieke aanpak en het innovatieve team van Infor waarde toevoegen aan de markt'', aldus bestuursvoorzitter Jim Hannan van Enterprises for Koch Industries. ,,We bedanken Golden Gate Capital voor deze productieve samenwerking.''

,,We zijn er trots op dat we Infor in de afgelopen achttien jaar hebben kunnen laten uitgroeien tot een marktleider", stelt David Dominik, medeoprichter van Golden Gate Capital.  

UITBREIDEN De overname biedt Koch Industries naar eigen zeggen belangrijke nieuwe mogelijkheden om zijn digitale transformatie te versnellen. ,,Tegelijk wordt Infor voorzien van middelen en industriekennis om zijn expertise in software voor onder meer de productie- en distributie-industrie en detailhandel te blijven uitbreiden.''

Koch Industries is één van de grootste particuliere bedrijven in Amerika, met volgens zakentijdschrift Forbes een geschatte jaarlijkse omzet van 110 miljard dollar. Sinds 2003 hebben Koch-bedrijven bijna 120 miljard dollar geïnvesteerd in overnames en andere investeringen.