• ...

Na 13 jaar valt het doek voor Barneveld Vandaag

BARNEVELD Huis-aan-huiskrant Barneveld Vandaag, een uitgave van De Persgroep, stopt met ingang van 1 oktober. Dat is het gevolg van een overeenkomst tussen BDUmedia en De Persgroep. BDUmedia koopt de uitgaverechten van Barneveld Vandaag, Amersfoort Nu en de Wijkse Courant. BDU-titels Veluweland.nl en Hoog & Laag.nl gaan over naar De Persgroep. 

Met de aankoop van de genoemde titels krijgt BDUmedia een sterkere positie in Barneveld, Amersfoort en Wijk bij Duurstede. ,,We versterken ons bereik in deze gebieden en gaan nog meer inzetten op de digitale uitgaven van de nieuwsmerken'', zegt Heiko Imelman, directeur van BDUmedia. De verkoop van titels is volgens hem onvermijdelijk. ,,Om kwalitatief lokaal nieuws te kunnen blijven publiceren in een dalende advertentiemarkt is er helaas te weinig ruimte voor meerdere spelers in één gebied.'' Dat zegt ook Jan van Dun, algemeen directeur lokale media van De Persgroep: ,,De markt ontwikkelt zich zodanig en zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen in de sector. Sommige titels worden verkocht, andere worden aangekocht."

Huis-aan-huiskrant Barneveld Vandaag ontstond in 2006 uit weekblad Barneveld Nu. Met de lancering van de gratis krant ging toenmalig uitgeefbedrijf Wegener de concurrentie aan met dagblad Barneveldse Krant. In de beginjaren verscheen Barneveld Vandaag vier keer per week, later werd de verschijningsfrequentie teruggeschroefd naar één keer per week.

In de nieuwe situatie krijgen inwoners van de gemeente Barneveld op donderdag alleen nog de gratis BDU-uitgave Barneveld huis-aan-huis in de bus. Abonnees van dagblad Barneveldse Krant ontvangen zes keer per week een krant. Op de website Barneveldsekrant.nl verschijnen dagelijks meerdere nieuwsberichten. Een deel daarvan is alleen toegankelijk voor abonnees.