• Van links naar rechts: wethouder Didi Dorrestijn, Rabobank-directeur Jos de Kleuver en energieregisseur Joost Straat.

    Rabobank Gelderse Vallei

Rabobank steunt energieloket voor Barneveldse ondernemers

BARNEVELD Jos de Kleuver, directeur particulieren van Rabobank Gelderse Vallei, heeft maandag in het gemeentehuis in Barneveld een Rabofondscheque van 5.000 euro overhandigd aan wethouder Didi Dorrestijn. Met dit bedrag worden twintig energiegesprekken voor ondernemers mogelijk gemaakt met energieregisseur Joost Straat van de gemeente.

,,Iedere onderneming is uniek, er is dus maatwerk nodig'', meldt Straat. ,,Vaak hebben ondernemers vragen over zonnepanelen. Een goede start, maar het verlagen van het energieverbruik is even belangrijk. Bij één op de vier bedrijfsgebouwen draait de klimaatinstallatie (verwarming én koeling) buiten werktijd gewoon door. Als je dat aanpast, scheelt dat al twintig procent van je basis energieverbruik. Dit is slechts één van de mogelijkheden om te besparen, er zijn voor ieder bedrijf veel meer besparingen te vinden. Ik kom daarvoor graag langs.”

Rabobank Gelderse Vallei werkt op het Woonplein in Voorthuizen al een tijdje samen met het energieloket van de gemeente Barneveld. ,,We willen inwoners informeren, enthousiasmeren en helpen bij het verduurzamen van hun woning”, aldus Jos de Kleuver. ,,En we steunen nu dus ook het energieloket voor ondernemers.''

Telefoon energieloket: 0342-495450, mail energieloketondernemers@barneveld.nl.