• Gert Huisman op een archieffoto: ,,Ondernemen is zó leuk.''

    Robin Hazeleger
  • Een verstelbare toegangstrap van EasyStairs.

    EasyStairs
  • EasyStairs

'Traprevolutie' uit Voorthuizen voor bouw en infra

VOORTHUIZEN Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Nog geen jaar nadat hij zijn bedrijf Skippy-Rent verkocht, is Gert Huisman aan een nieuw avontuur begonnen. Met zijn nieuwe bedrijf EasyStairs in Voorthuizen heeft hij de eerste successen inmiddels binnen. Twee van zijn verstelbare toegangstrappen worden gebruikt bij de vernieuwing van Circuit Zandvoort.

Edward Doelman

Eén ding wordt meteen duidelijk als Huisman gevraagd wordt naar zijn nieuwe avontuur: het enthousiasme is aanstekelijk. ,,Weer wat nieuws bedenken, vervolgens daarmee de markt opgaan en uiteindelijk de deal maken; ondernemen is zó leuk.” Huisman deed in maart vorig jaar zijn bedrijf Skippy-Rent van de hand. Inmiddels heeft hij zich gestort op EasyStairs, waarmee hij een revolutie in de bouw in gang wil zetten. ,,Dat is ook het mooie aan deze stap. Je begin weer van onderaf aan met opbouwen en dat is gaaf.”

EasyStairs richt zich op de verkoop van tijdelijke toegangstrappen van staal of aluminium, met name voor grote bouwers en aannemers. ,,Op een grote internationale beurs ben ik dit op het spoor gekomen. Ik heb dat nu naar Nederland gehaald”, zegt Huisman.

VEILIGHEID Met EasyStairs spitst hij zich toe op verbetering van de veiligheid bij bouw- en infraprojecten. ,,Op alle plekken waar op hoogte wordt gewerkt, worden provisorische trappen gebouwd of gammele ladders gebruikt. Die zijn niet altijd veilig, dat vergroot de kans op bedrijfsongevallen. Daarnaast luistert het zelf bouwen van een houten trap best nauw. Een timmerman moet daar toch een paar uur voor aan de slag.”

LEUNINGEN EasyStairs wordt in de markt gezet als leverancier van flexibel inzetbare toegangstrappen. Huisman heeft verschillende trappen met verschillende hoogtes, die op locatie tijdelijk opgebouwd worden. ,,Dat kan in tien tot vijftien minuten. Het mooie is dat de trap standaard is voorzien van trapleuningen aan twee zijden. Op die manier is het ook verantwoord om met volle handen de trap op te gaan”, schetst hij. Daarnaast kan één trap ook voor voor meerdere verdiepingshoogten gebruikt worden. ,,Dat is uniek. Zo kan een vijftientredentrap gebruikt worden bij een verdiepingshoogte van 213 tot 349 centimeter.”

ZANDVOORT Sinds oktober is EasyStairs in bedrijf. De eerste resultaten heeft Huisman inmiddels geboekt. ,,Ik wist natuurlijk dat het Circuit van Zandvoort helemaal onder handen wordt genomen, zodat de Formule 1 er terug kan keren. Ik ben naar het circuit gereden om te zien of daar belangstelling was voor mijn trappen. Koude acquisitie, zoals ondernemers dat dan noemen”, lacht de Voorthuizenaar. Hij had meteen prijs: Twee van zijn trappen worden inmiddels ingezet bij de bouw van de paddocks, voor toegang van personeel en bezoekers. De paddocks zijn het gebied achter de pitstraat waar de teams voor, tijdens en na de Formule 1-race werken en verblijven. ,,Een mooie start”, vindt Huisman.

Het komende jaar gaat de ondernemer zich focussen op het verder in de markt zetten van de trappen. ,,Het is een nieuwe markt, maar ik zie hier veel potentie in. Het geeft ook een kick om weer deze stap naar het ondernemerschap te zetten.”

Huisman bouwt EasyStairs voorlopig in zijn eentje op. ,,Dat is ook weer leerzaam, zeker nadat ik met personeel aan mijn zijde jarenlang in een rijdende trein heb gezeten. Dat maakt dit avontuur ook heel verfrissend.”

Meer informatie: easystairs.nl.