• De mengvoerfabriek van Brons aan de Molenweg in Voorthuizen.

    Pauw Media
  • VanDrie Group

VanDrie neemt mengvoerfabriek Brons in Voorthuizen over

VOORTHUIZEN De VanDrie Group heeft een akkoord bereikt met mengvoerfabriek Brons in Voorthuizen over een volledige overname. Het akkoord ligt ter goedkeuring voor aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De twee familiebedrijven verwachten dat de ACM de goedkeuring spoedig afgeeft, melden ze in een persbericht. 

Brons produceert mengvoer voor rundvee, varkens en pluimvee. Het bedrijf aan de Molenweg in Voorthuizen heeft een omzet van 45 miljoen euro en is ,,een stabiele factor in de Nederlandse mengvoermarkt''.

FAMILIEBEDRIJF ,,Met de overname wordt continuïteit geboden aan de lange geschiedenis van Brons. Het familiebedrijf startte in 1929. Alle arbeidsplaatsen bij Brons blijven behouden evenals de bedrijfsnaam en locatie. De familie Brons blijft actief betrokken bij de activiteiten.''

ARBEIDSPLAATSEN De VanDrie Group, met het hoofdkantoor in Mijdrecht, maakt producten op het gebied van kalfs- en rundvlees, kalvervoeders, zuivelgrondstoffen en kalfsvellen. Met een omzet van 2 miljard euro biedt de onderneming werkgelegenheid aan ongeveer 2.500 personen. Met de overname van Brons komen daar 29 arbeidsplaatsen bij.