Ede pakte eigenaar transportbedrijf terecht hard aan

EDE De Raad van State vindt dat de gemeente Ede terecht hard heeft opgetreden tegen het illegale gebruik van een agrarisch perceel in Lunteren. Eigenaar H. Van den Berg kreeg een rekening van ruim 2000 euro voor het ontoegankelijk maken van het perceel aan de Meulunterseweg 18.

De gemeente plaatste betonblokken om te voorkomen dat de vrachtwagens van het transportbedrijf van Van den Berg nog op het perceel kunnen parkeren. Een transportbedrijf is op die locatie niet toegestaan. Het geldende bestemmingsplan laat daar alleen agrarische activiteiten toe.

Volgens de Raad betekent dit dat niet alleen een parkeerverbod voor vrachtwagens geldt. Ook het kantoor van het transportbedrijf in een bijgebouw is verboden. Dat is wel toegestaan in de woning van de eigenaar op hetzelfde perceel.

Van den Berg betoogde eerder bij de Raad dat het bestemmingsplan wel ruimte geeft voor zijn activiteiten. Verder klaagde hij over de hoge rekening voor de betonblokken.

Maar de Raad vindt die rekening heel redelijk. De rekening viel hoog uit omdat Van den Berg de betonblokken heeft verwijderd, waardoor de gemeente ze nogmaals moest plaatsen. Bovendien waren de betonblokken beschilderd met het logo van zijn bedrijf. De Raad vindt het aannemelijk dat Van den Berg die betonblokken zelf heeft beschilderd. De schoonmaakkosten zijn daarom ook voor zijn rekening.