• Sabien Bouw: ,,Ook dagelijkse gebeurtenissen inspireren me; de dingen die ik meemaak. Dat kunnen zowel vervelende als leuke gebeurtenissen zijn".

    Henk Hutten
  • Zangeres Sabien Bouw treedt op tijdens de ITL-dienst van de Gereformeerde kerk Garderen

    Henk Hutten
  • Zangeres Sabien Bouw treedt op tijdens de ITL-dienst van de Gereformeerde kerk Garderen

    Henk Hutten

'Als ik zing, vergeet ik de wereld om me heen'

GARDEREN ,,Na een vervelende dag pak ik mijn gitaar erbij en voel ik me meteen een stuk beter. Muziek is voor mij een uitlaatklep. Als ik zing, vergeet ik de wereld om me heen."

Lieke van der Made

Dat vertelt zangeres Sabien Bouw (20) over haar grootste passie. Hoewel ze inmiddels in Nieuw-Milligen woont, keert zij zondag 28 mei terug naar haar geboorteplaats Garderen om op te treden tijdens de ITL-dienst van de Gereformeerde Kerk.

De muzikante kreeg haar eerste gitaar van haar ouders, op dertienjarige leeftijd. Ze had direct de smaak te pakken en ging op gitaarles. Sabien: ,,Zingen durfde ik nog niet. Althans, niet voor anderen. Ik neuriede vaak en zong ook wel eens als ik alleen was, maar niet met de intentie om dat ooit voor publiek te doen. Daarvoor was ik te verlegen." Toch bleef haar gitaardocent haar aansporen om dit wel te doen. ,,Sinds anderhalf jaar geleden durf ik het wel en vind ik het ook erg leuk om te zingen."

COUNTRY EN POP Inmiddels schrijft Sabien ook haar eigen nummers. Met name country- en popmuziek inspireren haar. ,,Zoals de muziek van John Mayer en Ed Sheeran", vertelt de zangeres. ,,Ook dagelijkse gebeurtenissen inspireren me; de dingen die ik meemaak. Dat kunnen zowel vervelende als leuke gebeurtenissen zijn."

Het is voor Sabien niet de eerste keer dat ze optreedt in de Gereformeerde Kerk in Garderen. ,,Toen mijn moeder dit jaar tot diaken werd gewijd in dezelfde kerk, zong ik tijdens de dienst al twee nummers, waarvan een het Opwekkingslied ´De kracht van Uw liefde´ was. Het andere ´Sanctuary´ uit de serie Nashville. Na afloop werd me gevraagd of ik vaker wilde optreden."

Zelf is Sabien ook gelovig. ,,Mogelijk ga ik in de toekomst mijn geloof verwerken in mijn muziek. Op dit moment doe ik dat nog niet, maar ik denk er wel eens over na. De liedjes zouden dan nog steeds akoestisch en 'klein' zijn."

De muziek van Kees Kraayenoord, die tevens optreedt zondag, spreekt Sabien dan ook erg aan. ,,Ik heb eerder een ITL-dienst bijgewoond in de kerk. Kees' christelijke nummers vind ik erg mooi, ook al is het een andere stijl dan mijn muziek."

NUMMERS UITBRENGEN De twintigjarige studente heeft nog meer muzikale plannen voor de toekomst. Sabien: ,,Ik ga dit jaar twee zelfgeschreven nummers uitbrengen. Ik heb al een aantal nummers geschreven, maar moet nog kiezen welke we gaan uitbrengen." Met haar eigen nummers treedt ze ook op andere plekken op, samen met haar pianist Fanuel Coenraad en percussionist Richard Woudenberg.

,,Dat doe ik voornamelijk in restaurants en cafés, maar de laatste tijd ook wel eens op zomerse festivals. Zo trad ik laatst op bij het foodfestival 'Eten op rolletjes' in Hilversum en 3 juni bij een foodtruck festival in Apeldoorn. Zulke evenementen zijn erg leuk om te doen, de sfeer is geweldig en de mensen zijn gezellig. Laatst stond ik in het voorprogramma van 'The Eagles tribute band' Desperado.

Zo ontmoet ik ook nog andere artiesten en vergroot ik mijn netwerk."

Geregeld wordt de Nieuw-Milligense vergeleken met zangeres Ilse de Lange. Of zij zichzelf daarin kan vinden? ,,Ik denk het wel. Ik vind haar stijl erg leuk en qua stem en sound zit ik wel een beetje in dezelfde richting. Daarbij heb ik ook wel dat nuchtere dat zij heeft. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg", lacht ze. Als ze nummers covert, zitten daar ook wel eens Ilse's liedjes tussen. ,,Daarnaast cover ik nummers van Ed Sheeran, Jason Mraz, John Mayer en Hunter Hayes."

FULLTIME In de toekomst zou Sabien het liefst net als hen fulltime muzikant zijn. ,,Ik ben nu derdejaars studente Ruimtelijke Vormgeving, maar wil na mijn opleiding graag nog meer met muziek bezig zijn. Mocht dat niet meteen lukken, dan wil ik graag naar het conservatorium. Ik vind muziek maken ontzettend leuk. Het is mijn grootste hobby en krijg er enorm veel energie van."

ITL-DIENST De ITL (Ignite The Light) diensten worden elke laatste zondagavond van de maand gehouden in de Gereformeerde Kerk te Garderen. Deze diensten staan in het teken van zang en muziek. Er is altijd een optreden van een artiest of een koor. Daarnaast houdt een bekende spreker een overdenking.

Aanstaande zondag is dat Kees Kraayenoord: een Nederlandse zanger en muzikant die voornamelijk christelijke aanbiddingsliederen zingt. De dienst is gratis toegankelijk voor iedereen en start om 19.00 uur.