• De Hervormde Kerk in Kootwijkerbroek.

    Gerwin van Luttikhuizen

Diensten Hervormde Kerk Kootwijkerbroek gaan door, maar zonder gemeenteleden

KOOTWIJKERBROEK De kerkdiensten van de Hervormde Gemeente Kootwijkerbroek gaan de komende drie zondagen door (op het gebruikelijke tijdstip), maar alle gemeenteleden wordt gevraagd om thuis te blijven en daar mee te bidden, danken, lezen en zingen. 

,,Vrijdagmiddag heeft de Algemene Kerkenraad van onze gemeente zich gebogen over de voortgang van de kerkdiensten´´, aldus een woordvoerder. ,,De overheid heeft een richtlijn afgegeven dat evenementen van meer dan 100 personen niet door mogen gaan. Aan die richtlijn willen we gehoor geven. Tegelijkertijd vinden we het van groot belang dat – juist in deze crisis – de verkondiging doorgaat, de voorbede wordt gedaan en de lofzang gaande wordt gehouden.´

,,Beide kerkdiensten in Kootwijkerbroek gaan op het gebruikelijk tijdstip door, maar alle gemeenteleden worden gevraagd om thuis de eredienst mee te beleven, mee te bidden, te danken, te lezen en te zingen en dus niet naar de kerkgebouwen te komen. Belangstellenden kunnen zondag zoals gebruikelijk de uitzending via de kerkradio volgen. Via de website hopen wij de dienst live te streamen en opnames online te zetten. Wij houden er rekening mee dat het systeem tijdens de dienst overbelast raakt. In elk geval worden de geluidsbestanden van deze diensten direct na afloop op de eigen website beschikbaar gesteld. We proberen ook de beelduitzending beschikbaar te stellen. Op deze wijze proberen we zoveel mogelijk gemeenteleden de diensten te laten meemaken. We beseffen dat er gemeenteleden zijn die geen digitale toegang hebben. Aan iedereen de oproep om deze mensen bij u thuis uit te nodigen om zo samen de diensten toch te kunnen beleven.´´
In de diensten In Kootwijkerbroek zullen de voorganger, de kerkenraad, de koster, organist en Beam team aanwezig zijn. Oppas en kindermoment komen vanwege deze maatregelen te vervallen.

In Kootwijk komen beide diensten te vervallen.

ANDERE BIJEENKOMSTEN Alle bijeenkomsten zoals catechese, clubs, Bijbelkringen, ouderenmiddagen, vrouwenverenigingen en mannenvereniging gaan de komende weken niet door.

 

Label:

Coronavirus