• Adwout Groenevelt

Predikanten aan de slag als ober

BARNEVELD 'Dineren voor de doopvont', dat is de naam van een opvallende geldwervingsactie op woensdagavond 3 mei: een hoogwaardige maaltijd in 'kerkrestaurant' de Bethelkerk. De vijf predikanten van de Protestantse Gemeente Barneveld zullen voor één keer de mouwen opstropen en aan de slag gaan als ober. ,,Dienen en bedienen horen natuurlijk bij ons beroep, maar dit is toch wel even wat anders", vertellen ze desgevraagd.

KWINTET DOMINEES De opbrengst van de maaltijd komt ten goede aan de 'vernieuwbouw' van de Bethelkerk. ,,Het plan is om grondig te gaan verbouwen. Daarvoor is veel geld nodig. En hoe meer we ophalen, hoe mooier ons nieuwe onderkomen eruit zal komen te zien", vertelt het gedreven kwintet dominees: Wilbert van Iperen, Evert van Leersum, Harmke Heuver, Atzo Nicolai en Philip Spaa. Met hun inzet hopen ze ook andere gemeenteleden te enthousiasmeren. ,,Het zou prachtig zijn als er meer acties gaan volgen. We zitten weliswaar nog in de voorbereidende fase van de bouw. Maar we kunnen niet vroeg genoeg beginnen.

En wat er ook gebeurt: in de nieuwe kerk zal zeker ook gedoopt worden. Vandaar de naam 'Dineren voor de doopvont'." Hebben de heren en dame al een beetje geoefend met serveren? ,,Nou", aarzelen ze even. ,,We gaan in elk geval wel ons best doen. Met de kwaliteit van het eten zit het in elk geval zeker goed. Topkoks Mike van Kuijk en Steven Evers zullen ons een heerlijke maaltijd voorschotelen."

MAXIMAAL AANTAL Het etentje is op woensdagavond 3 mei in de Bethelkerk, Groen van Prinstererlaan 2 in Barneveld. De maaltijd kost 19,95 euro, exclusief drankjes.

De aanvang is 18.00 uur, tot ongeveer 20.00 uur. Aanmelden van tevoren is nodig. Stuur een bericht naar predikanten@pgbarneveld.nl. ,,Wacht niet te lang met opgeven, want er is een maximaal aantal plekken", aldus de dominees.