Economie nieuws

BARNEVELD Of de coronamaatregelen de komende weken verder worden versoepeld of juist niet; de zomervakantie komt in zicht. Wat merken verkopers en verhuurders van campers en caravans in deze regio van deze plannen?
SCHERPENZEEL Bij het vleesverwerkingsbedrijf Vion in Scherpenzeel mogen de werkzaamheden vooralsnog doorgaan na inspectie van de SZW. Deze positieve beoordeling kan mogelijke onrust over corona-besmettingen, zoals bij slachterijen elders in het land, wegnemen.
Advertorial
BARNEVELD Maak je je ongerust omdat je baby vaak huilt, darmkrampjes heeft, onrustig is, drinkproblemen heeft of te vaak voeding teruggeeft (reflux)? Geen...
BARNEVELD Wethouder André van de Burgwal is nog niet bezorgd over de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de gemeente Barneveld, ondanks een matige score in een 'financiële stresstest' door adviesbureau BDO. ,,Wij lopen door de coronacrisis geen grotere risico’s dan alle andere gemeenten in Nederland.”
BARNEVELD De Barneveldse bedrijven Chickfriend en Chickclean zijn woensdag door de rechtbank in Arnhem aansprakelijk gesteld voor de schade die pluimveehouders in Nederland leden door de fipronilcrisis uit 2017. De rechtbank bepaalde dat de eigenaren de overeenkomsten met de pluimveehouders om bloedluis te bestrijden niet goed zijn nagekomen.
Advertorial
BARNEVELD Als manueel therapeut lost Remco Ridder al meer dan twintig jaar grote en kleine lichamelijke problemen op. Zijn dagelijkse speurtochten leiden...
BARNEVELD Het aantal werkloosheidsuitkeringen in de gemeente Barneveld is door de coronacrisis stevig toegenomen in de maand april. De stijging van 24,2 procent was de grootste in de gehele provincie Gelderland, waar een gemiddelde toename van 13,7 procent was te zien. Landelijk steeg het aantal ww-uitkeringen met 16,7 procent. Overigens...
BARNEVELD Jeroen Cnossen treedt als algemeen directeur ad interim toe tot het directieteam van de Koninklijke BDU. Heiko Imelman gaat zich in de functie van directeur media volledig concentreren op de activiteiten van de uitgeverij en is in die hoedanigheid onder meer verantwoordelijk voor de Barneveldse Krant.
Advertorial
VOORTHUIZEN Autoservice Boersen had in mei graag een mooi feest georganiseerd. De RDW erkende autogarage in Voorthuizen bestaat dit jaar namelijk precies...
VOORTHUIZEN Eigenaren van campings en vakantieparken in de gemeente Barneveld zijn teleurgesteld dat het kabinet pas vanaf 1 juli de ruimte biedt om het sanitair op campings te openen. ,,Er dreigen prachtige, gezonde bedrijven failliet te gaan”, zegt Wilco de Jong, voorzitter van het toeristisch platform Go Barneveld.