Lokaal

BARNEVELD/REGIO Vanwege de coronacrisis liep het schooljaar voor alle examenkandidaten anders dan normaal. Vandaag kregen de volgende leerlingen van het Johannes Fontanus College te horen dat ze geslaagd zijn.
Advertorial
BARNEVELD Twee Barneveldse vrienden lanceren de Kamado Blue Bullit, een revolutionaire keramische barbecue, die uitblinkt in design, energiebesparing en...
BARNEVELD De gemeente Barneveld staat open voor een ,,constructief gesprek'' met buurgemeente Scherpenzeel over een gezamenlijke toekomst als één gemeente. Scherpenzeel (met ongeveer 10.000 inwoners) zou qua identiteit prima als ,,elfde kern'' bij de gemeente Barneveld passen.
BARNEVELD/SCHERPENZEEL De provincie Gelderland wil dat de gemeente Scherpenzeel bij Barneveld komt, zo werd donderdagmiddag bekend. Het Scherpenzeelse college stelt in een reactie daarop dat de herindeling niet in het belang is van de inwoners van het dorp.
Advertorial
BARNEVELD 'Dit is zonder twijfel één van de mooiste winkels van Barneveld' en 'Zo'n groot assortiment had ik niet verwacht'. Het team van Eigenstijl Wonen...
BARNEVELD/LUNTEREN Om het leegstaande kantoorpand aan de burgemeester Kuntzelaan in Barneveld - dat momenteel op het oog is voor tijdelijke huisvesting van de Ruitenbeekschool uit Lunteren - geschikt te maken voor basisonderwijs, moet de school met een gedegen aanpassingsplan komen op het gebied van geluid, brandpreventie en ventilatie.
BARNEVELD Elke Lunchroom + aan de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld heeft haar deuren gesloten. Vanwege de impact van de coronacrisis is de lunchroom en daarmee samenhangend het maatschappelijke initiatief in deze zaak per direct opgeheven.
Advertorial
VOORTHUIZEN Autoservice Boersen had in mei graag een mooi feest georganiseerd. De RDW erkende autogarage in Voorthuizen bestaat dit jaar namelijk precies...
BARNEVELD Deze week mochten bezoekers van de overheid en het RIVM hun geliefden in verzorgingscentra weer bezoeken. Dat wil zeggen; er was één vaste contactpersoon welkom per bewoner. Zaterdag was het zover, ook in Barneveld. Bertus Van Veldhuizen als eerste bezoeker op visite bij zijn tante van 94 jaar. ,,Ik bezocht haar elke week en dat kwam...
BARNEVELD (ANP) Verpleeghuisbewoners mogen al vanaf 15 juni meerdere bezoekers ontvangen. Dat is een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. De corona-epidemie is inmiddels zo beteugeld dat de snellere verruiming mogelijk is, zegt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).