Natuur en milieu nieuws

BARNEVELD Het Barneveldse centrum heeft dringend behoefte aan verschillende grote monumentale bomen op één plek die kunnen fungeren als 'eye-catcher', evenals 'groene poorten' bij de entrees van het dorp, rijen leilindes in het winkelhart, geveltuintjes en klimplanten.
BARNEVELD Als het aan Plaatselijk Belang Barneveld ligt, maakt de gemeente Barneveld nog voor het zomerseizoen een start met de vergroening van het centrum. De belangenvereniging heeft een top 5 van concrete groene maatregelen opgesteld, waaronder een 'groene entree' tussen restaurant Het Schaap en het Schaffelaarse Bos.
Advertorial
BARNEVELD Maak je je ongerust omdat je baby vaak huilt, darmkrampjes heeft, onrustig is, drinkproblemen heeft of te vaak voeding teruggeeft (reflux)? Geen...
KOOTWIJK Hij wijst meteen op de zwaluwen die laag over het weiland bij zijn woning scheren. Aart Buurma (69) is groot natuurliefhebber. Hij spande zich in Kootwijk en omgeving jarenlang in voor excursies en acties voor flora en fauna. Daarom ontving hij een koninklijke onderscheiding.
BARNEVELD Landgoed Schaffelaar in Barneveld heeft zoveel last van zwerfafval, dat bezoekers wordt gevraagd te helpen bij het opruimen.
Advertorial
BARNEVELD Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan, luidt in deze bijzondere tijd het devies voor tal van bedrijven. Neem het...
André van der Velde
Advertorial
VOORTHUIZEN Autoservice Boersen had in mei graag een mooi feest georganiseerd. De RDW erkende autogarage in Voorthuizen bestaat dit jaar namelijk precies...
BARNEVELD Per 18 mei 2020 geldt een onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater in het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe. ,,Maar dat is niet genoeg", waarschuwt Waterschap Vallei en Veluwe. Het waterschap overweegt uitbreiding van maatregelen om de (grond)watervoorraad in het werkgebied te beschermen.
BARNEVELD Vanaf maandag 18 mei geldt er in grote delen van het gebied van Waterschap Vallei en Veluwe een verbod op het onttrekken uit oppervlaktewater. Dat meldt het waterschap donderdagmiddag.