Verkeer en Vervoer

BARNEVELD Een boom is zondagnamiddag op een geparkeerde Suzuki Wagon gevallen. Dat gebeurde op de Lijsterstraat in Barneveld.
BARNEVELD Het gedeelte van De Nijkerkerweg tussen de rotonde bij het hulpverleningscentrum en de spoorwegovergang bij Harselaar wordt van 17 februari tot 27 maart afgesloten in de rijrichting vanaf Harselaar naar Barneveld.
Advertorial
BARNEVELD ,,De makkelijkste weg is niet altijd de beste weg." Donderdag 23 januari was het Nationaal Militair Museum in Soesterberg het decor van een...
BARNEVELD Er is een nieuw plan in de maak om de inmiddels gewraakte oversteek op de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld ter hoogte van restaurant De Hebberd aan te pakken. Insteek is nu om het zebrapad en de fietsoversteek zo'n vijftien meter uit elkaar te halen.
BARNEVELD Een lage heg in twee delen vormt sinds dinsdagavond de basis voor de nieuwe inrit aan de Nieuwstraat in Barneveld, tussen restaurants Het Schaap en De Hebberd. Aan de kant van Het Schaap is een doorgang gecreëerd van ruim drie meter breed. Aan de andere kant kunnen fietsers en wandelaars zigzaggend tussen beide heggen slalommen.
Advertorial
BARNEVELD De maximumtermijn voor het betalen van partneralimentatie is met ingang van 1 januari teruggebracht van 12 naar 5 jaar. Een ingrijpende...
BARNEVELD Leerlingen van het Van Lodenstein College in Barneveld hebben onlangs samen met verkeerswethouder Hans van Daalen een nieuw verkeersbord geplaatst bij de ovatonde in Barneveld. Het geel reflecterende bord moet automobilisten beter waarschuwen voor overstekende fietsers.
BARNEVELD/REGIO De Valleilijn, de treinverbinding tussen Amersfoort, Barneveld en Ede-Wageningen, verdient een kwaliteitsimpuls. Vooral verbeteringen aan overwegen en stations moeten het reizen per trein aantrekkelijker en veiliger maken.
Advertorial
BARNEVELD Biedt een VMBO-opleiding nog voldoende mogelijkheden in een samenleving die steeds complexer wordt? Zeker, vinden drie oud-leerlingen van De...
OTTERLO De grote herinrichting van onder meer de Pothovenlaan in Otterlo nadert de laatste fase. Nadat in verschillende fase's het riool is vervangen, heeft ook op het gehele tracé de asfaltlaag plaats gemaakt voor straatklinkers.
BARNEVELD (ANP) Het is straks verboden om een sigaret te roken op treinstations. Dat is donderdagmiddag bekend geworden. ProRail en NS gaan samen de stations stapsgewijs rookvrij maken en daarom mag er vanaf oktober niet meer gerookt worden op onder meer de perrons van stations Barneveld Zuid, Barneveld Centrum en Barneveld Noord.