Lokaal lezersnieuws

Bezoek de WoWi!-bus met gadgets en digitale technieken

Op donderdag 24 januari kun je in de Wowi!bus (Workshop on Wheels:innovatie!) op het Raadhuisplein in Barneveld de allernieuwste digitale technieken bekijken of uitproberen.

Gift van Lionsclub aan Taalhuis Barneveld

Dinsdagmiddag 15 januari ontvingen taalhuiscoördinator Jelly van Rinsum en Bibliotheekdirecteur Miranda van Ooijen namens Taalhuis Barneveld, een gift van Annemiek Panhuis en Theo Jansen van Lionsclub Barneveld .

boek over de naam van de krol

Ik ben een boek aan het schrijven over de oorsprong en de historie van de naam ”van de Krol en van der Krol”. Alle personen met deze naam stammen af van een dezelfde boerderij in Garderbroek omstreeks 1800. In mijn boek heb ik ook een uitgebreide stamboom.

Amivedi, registratie vermiste en gevonden huisdieren

Gevonden in Voorthuizen: Rood/witte kat (Apeldoornsestraat)

Gevonden in Kootwijkerbroek: Cypers/grijs/witte kat (Muldersweg), wit/Cyperse kat (Kosterijweg), wit/grijs/cypers/bruine kat (Essenerweg)

De meeste foto's zijn te zien op onze website www.amivedi.nl

The MuSix komen naar Barneveld

The MuSix komen DV zaterdag 26 januari naar de Bethelkerk in Barneveld. Na de succesvolle concertserie in 2018 komen de zes bevriende muzikanten weer naar Barneveld voor een afwisselend instrumentaal concert. In de maanden januari en februari toeren The MuSix door Nederland.

Leerlingen De Branding leren instrument spelen in de klas

Basisschool De Branding en Muziekschool Barneveld starten eind januari met een uniek muziekproject. Alle leerlingen van groep 6 leren in 20 wekelijkse lessen op school een instrument bespelen. De kinderen kunnen kiezen uit viool, dwarsfluit of keyboard.

Geef toe aan je Guilty Pleasures met Powervrouwen!

Cola bij het ontbijt, te duren huizen zoeken op Funda, de Spice Girls, kattenfilmpjes, huilen om de WNF reclames… Iedereen heeft wel guilty pleasures! Ze maken het leven vrolijker en een stuk leuker. En wat is er leuker dan een avond in het theater vol Guilty Pleasures?

Expositie 'Achter de schermen' in Schaffelaartheater

U heeft ze vorig jaar misschien wel gezien bij uw bezoek aan het Schaffelaartheater, al deden ze nog zo hun best om zich zo onopvallend mogelijk te bewegen; fotografen Mich Buschman en Annelies Barendrecht.

Passage Barneveld

Op deze eerste avond van het nieuwe seizoen van Passage wordt er een lezing gegeven over de Stichting Ambulance Wens. Tijdens de lezing wordt er uitleg gegeven over de manier hoe de stichting is ontstaan en wat de diverse mogelijkheden zijn tijdens de laatste wens.

Pagina's