´Barneveld is toe aan hippe hotspot'

BARNEVELD Een hippe hotspot met stadse allure. Dat doel heeft Mirjam de Graaff voor ogen met 'Stads Food & Wine'. Aan de Jan van Schaffelaarstraat 19 wil de onderneemster het adres voor koffie, lunch en wijn worden. ,,In veel steden barst het van deze tentjes, waar lekker eten en drinken gecombineerd wordt met persoonlijke service. Ik denk dat Barneveld ook toe is aan zo'n zaak", vertelt Mirjam.

Edward Doelman

 

Zij constateert dat veel jonge Barnevelders veelvuldig de stedelijke sfeer van Utrecht en Amersfoort opzoeken. ,,Met vrienden lunchen of een goed glas wijn drinken in een sfeervol zaakje. Dat kan straks ook in ons dorp." Mirjam krijgt op 1 juli de sleutel van het pand, waar voorheen Bagside gevestigd zat. Momenteel wordt outlet van tassenwinkel Duifhuizen in het pand verkocht. ,,Het is misschien niet zo'n groot pand, maar het zit op een heel mooi plekje in het centrum." Mirjam gaat het pand stevig renoveren. ,,Het doel is een mooie tent, Barnevelds trots in een stads jasje", legt zij uit. De sfeer die zij neer wil zetten, heeft zij duidelijk voor ogen: ,,Een beetje industrieel, zomers, maar ook met een touch of glamour. Zo komt pontificaal in het pand een grote bar te staan met een vitrine met huisgemaakte sandwiches, smoothies en salades om mee te nemen."

De ideeën voor de sfeer komen niet uit de lucht vallen. Als stewardess van KLM vloog zij dertien jaar lang de hele wereld over. ,,Dan doe je toch wel inspiratie op. Ideeën die ik bijvoorbeeld in New York gezien heb, verwerk ik in Stads Food & Wine. De sfeer van lekker eten en drinken staat centraal."

 

WIJNSTUDIE Met name de wijn wordt een belangrijk speerpunt van Mirjam, zo vertelt ze. ,,Ik volg al sinds eind vorig jaar een wijnstudie aan het Wijninstituut en doe eind juni examen. In het samenstellen van een unieke wijnkaart met steeds wisselende wijnen zie ik een mooie uitdaging. Daarnaast spelen wijn- en spijscombinaties in de vorm van stoere planken of kleine gerechtjes een belangrijke rol. Daar ligt mijn passie." Op de vraag of Barneveld toe is aan Stads Food & Wine, is Mirjam heel stellig. ,,Absoluut, die doelgroep is er zeker. Ik heb al veel enthousiaste reacties ontvangen op mijn plannen." Ideeën om de doelgroep te bereiken heeft zij bovendien genoeg. ,,Zo wil ik bijvoorbeeld doordeweeks of op zaterdagmiddag high wines en proeverijen voor vriendengroepen of bedrijven organiseren."

 

AUGUSTUS OPEN Stads Food Wine opent in de loop van augustus de deuren. Een exacte openingsdatum is er nog niet. ,,Dat hangt namelijk ook af van de bouwwerkzaamheden. Maar natuurlijk streef ik ernaar zo snel mogelijk open te gaan."