• Erik van't Land
  • Erik van't Land
  • Erik van't Land
  • Erik van't Land
  • Erik van't Land
  • Erik van't Land
  • Bram van den Heuvel

´Decor Team Voorthuizen is al af´

VOORTHUIZEN Het team Voorthuizen doet vandaag mee aan Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland op het Bunckmanplein in Voorthuizen. In de ochtend kreeg het team te horen welk decor ze voor het live tv-programma maken. Het is de bedoeling om de legende van de Bunckman uit te beelden, waarin de kleine violist de reus Bunckman heeft verslagen.

UPDATE vrijdagmiddag 15.45 uur

HERBERG DE ROSKAM ,,Het decor was om 15.30 uur af´´, laat Teamcoach Madeleine Vermeij weten, en dat terwijl het pas om 17.00 uur af had hoeven zijn. Het team bereidt zich nu onder het leding voor op de optocht, waarmee de tv-uitzending start en op de opdrachten die nog volgen voor het team. ,,De grootste stress is er nu wel uit voor het team. We kunnen even bijkletsen.´´

In dit decor zijn in ieder geval, zo is de opdracht, Herberg De Roskam met Constantijn Huijgens verwerkt. Huijgens zou in een ver verleden in De Roskam zijn geweest.. Volgens teamlid Cor Wiesnekker hoort er ook een zandweg bij, waarover een postkoets rijdt. De postkoets in inmiddels op het Bunckmanplein gearriveerd, om als decorstuk dienst te doen, terwijl een presentator van Omroep Gelderland op het plein gasten ontvangt en de muziek aan elkaar praat.

KRANTENPAPIER Madeleine Vermeij houdt de luisteraard met enige regelmaat op de hoogte van de voortgang. ,,Een paar teamleden hebben vanochtend bij de BDU aan de Marconistraat karton en krantenpapier opgehaald, om knotsen van te maken. Die passen ook het decor dat ons team voor ogen heeft.´´ Teamleden van Team Voorthuizen hebben de knotsen aan lange tafels en op de grond gemaakt. Anderen maakten violen van karton.

Op het plein zijn enkele honderden mensen samengestroomd. Madeleine Vermeij roept iedereen op naar het plein te komen om het team aan te moedigen, vooral tijdens de rechtstreekse uitzending. De Voorthuizense decorbouwers onthullen het decor tijdens de tv-uitzending om 18.20 uur en dan voeren de leden nog enkele opdrachten uit, waarmee ze punten kunnen verdienen. Uiteindelijk zal duidelijk worden hoe hoog Voorthuizen in de notering staat voor ´de mooiste plaats van Gelderland´. Daarna is het tijd om op te ruimen.