35 meter hoge motorballon bij Ballonfiësta Barneveld

BARNEVELD Een primeur voor Ballonfiësta Barneveld. Dat is de gigantische motorballon die in augustus in Barneveld is te bewonderen. ,,De ballon heeft een formaat van ongeveer 45 meter breed en 35 meter hoog en was in Nederland voor het eerst te zien op de TT in Assen (vorig weekend)'', vertelt secretaris Arie van Herk.

Ook Baby Girl en Dexter maken voor het eerst hun opwachting op de Koewei. Ballonfiësta Barneveld vindt dit jaar plaats van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 augustus. Het is de bedoeling dat er dagelijks 35 ballonnen het luchtruim kiezen.

Net als vorig jaar neemt Stichting Onze Ballon (SOB) zieke kinderen en hun familie mee de lucht in voor een ballonvaart. ,,Op woensdag 17 augustus mogen tijdens de Ballonfiësta vier ernstig zieke kinderen uit de gemeente Barneveld samen met een familielid, vriendje of vriendinnetje gratis mee in de SOB-luchtballon. Opgeven van een kind kan door een mail te sturen naar info@onzeballon.nl onder vermelding van contactgegevens en beknopte informatie over de ziekte van het kind.'' De aanvraag wordt door de SOB beoordeeld en in overleg wordt besloten of het zieke kind met begeleider voor een vaart in aanmerking komt.