• Lokaal Belang

Aanpak sluipverkeer Hoevelakenseweg Terschuur

TERSCHUUR Het Barneveldse college van b. en w. gaat sluipverkeer op de Hoevelakenseweg in Terschuur aanpakken. Dat meldt het college in antwoord op vragen van raadslid Marleen Blankenburgh (Lokaal Belang). Ontmoediging van sluipverkeer op deze weg van en naar Hoevelaken en Amersfoort wordt ook opgenomen in het gemeentelijk verkeers- en vervoerplan.

Het college gaat deze aanpak afstemmen met omwonenden. Inmiddels is, in afwachting van andere maatregelen, eerder deze maand een smiley-bord geplaatst langs de weg. Dit digitale bord waarschuwt automobilisten die te hard rijden.  In de brief geeft het college verder aan dat iedere inwoner een verzoek voor een zogenoemde snelheidsdisplay kan indienen. 

Blankenburgh kaartte de situatie eerder aan via schriftelijke vragen. Volgens haar rijden veel automobilisten vooral op het gedeelte van de Hoevelakenseweg richting Hoevelaken, voorbij de kruising met de Eendrachtstraat/Stoutenburgerweg te hard. Als verkeersremmende maatregelen suggereerde ze ribbelstroken en herhaling van de dertig-kilometerborden.