• Gerwin van Luttikhuizen

Acht nieuwe appartementen in Wekerom

WEKEROM Van Lambalgen, allround reclame, gaat voor de zomervakantie in 2018 van de Edeseweg in Wekerom verhuizen naar een nieuw pand op bedrijventerrein Het Laar. Op het huidige perceel van het Wekeromse bedrijf komen zes huurappartementen, die uitkijken op de Grote Valkse Beek. Daarnaast komen in het huidige bedrijfsgebouw van Van Lambalgen twee kamers.

De verhuizing van Van Lambalgen, dat een jaar of zeventig geleden startte als transportbedrijf, past volgens wethouder Willemien Vreugdenhil goed in het gemeentelijke beleid om bedrijvigheid zoveel mogelijk te concentreren op bedrijventerreinen. In Wekerom is daarvoor veel belangstelling, bedrijventerrein Het Laar is bijna helemaal vol. ,,Door de verhuizing van Van Lambalgen ontstaat een win-winsituatie. Het bedrijf krijgt de ruimte op Het Laar en de woonfunctie in de kern van Wekerom wordt versterkt," stelt Vreugdenhil.

Volgens Joep van Lambalgen werken bij het reclamebedrijf tien personen. Omdat nu nog de kans was om binnen Wekerom te verkassen, werd besloten daartoe over te gaan. Op Het Laar koopt Van Lambalgen van de gemeente Ede een perceel van 1800 vierkante meter. ,,We krijgen daar meer ruimte, het is niet de bedoeling om als bedrijf nog groter te worden."