• Eunice van Gent

Actie voor zieke Joshua levert 4.500 euro op

BARNEVELD De actie van voetbalvereniging SDV Barneveld voor de zieke Joshua van Gent (7) uit Barneveld heeft zaterdag 4.500 euro opgebracht.

Bij Joshua is vlak na zijn geboorte een hersentumor verwijderd. Die operatie heeft schade aangebracht, waardoor Joshua gehandicapt is en onder meer niet zelfstandig kan lopen. De 'Innowalk', een innovatief en duur hulpmiddel, kan zijn situatie verbeteren.

Joshua is het broertje van SDVB-jeugdlid Nathan van Gent. Arnout van Gent, de vader van Joshua en Nathan, is als elftalleider bij SDVB betrokken.

Zaterdag werd er op allerlei manieren geld ingezameld. Wedstrijdsponsor By-Boo doneerde een aanzienlijk bedrag. Ook de Club van 100, de Businessclub, de A-selectie en SDVB 4 gaven gul. Samen met de wedstrijdrecette, de collectebusopbrengst en een afronding door SDVB liep het totaalbedrag op tot 4.500 euro. ,,Fantastisch´´, laat Ben Bläss, voorzitter van de Stichting Help Joshua weten. ,,Dit betekent een hele grote stap in de richting van de aanschaf van de Innowalk.´´

Mensen die de actie hebben gemist, kunnen zelf een bedrag overmaken naar Stichting Help Joshua, NL 27 RABO 0324509189.