• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Apache landt uit voorzorg op Edese Heide

EDE Op de Edese Heide staat sinds dinsdagavond een apache geparkeerd. De piloot heeft het toestel uit voorzorg moeten landen, maar wat het mankement zou kunnen zijn is nog niet duidelijk. De gevechtshelikopter bleef onder strenge bewaking de afgelopen nacht op de Edese Heide staan.

Een team van monteurs vertrok tegen de middag naar Ede. ,,Zij gaan onderzoeken wat er nu precies met de apache aan de hand is'', reageert een woordvoerder van de luchtmacht. Op de vraag waarom de piloot het toestel aan de grond heeft gezet moet de woordvoerder het antwoord schuldig blijven. ,,Dat is voor ons nog niet duidelijk. Als er bij wijze van spreken een lampje gaat branden, dan zet de piloot het toestel uit voorzorg aan de grond. Het antwoord op de vraag waarom dat lampje dan ging branden moet van het team monteurs komen. U vraagt of zoiets vaak gebeurt? Ik heb daar geen cijfers over paraat. Het gebeurt wel eens, maar zoiets is niet aan de orde van de dag.''

Het streven van de luchtmacht is om de helikopter vliegend terug te laten gaan naar Gilze-Rijen. ,,Maar als dat niet lukt, dan zal er iets anders georganiseerd moeten worden. Het is daarom ook nog niet bekend of de helikopter vandaag het Edese grondgebied weer zal verlaten'', aldus de woordvoerder van de luchtmacht woensdag.