Apeldoorn 'kaapt' Barnevelds evenement

KOOTWIJK Is Theater op 't Zand op het Kootwijkerzand nu een Barnevelds of een Apeldoorns evenement? ,,Het pareltje uit het Apeldoornse zomerevenementenprogramma", zo staat op de website van het cultureel evenement, tevens geretweet door burgemeester Asje van Dijk. ,,Klein Oerol van Apeldoorn", staat elders te lezen over de vijftiende editie van het aanstaande evenement. Dit terwijl de locatie op Barnevelds grondgebied ligt.

,,Dat is zeker niet om Barneveld af te vallen", zegt Jan van Iwaarden, de nieuwe voorzitter van Stichting Kootwijk Cultureel. ,,We merken alleen dat er vanuit Apeldoorn meer enthousiasme en sympathie is voor dit evenement dan vanuit Barneveld." Enkele jaren geleden merkte de stichting in deze krant al op dat de gemeente Apeldoorn het evenement wel met subsidie ondersteunde, terwijl Barneveld dat niet deed. ,,Dat is dit jaar anders", zegt Van Iwaarden. ,,We hebben voor aankomende editie een subsidiebedrag van 2000 euro toegezegd gekregen van wethouder Eppie Fokkema." De verwijzing naar 'Oerol' zegt daarnaast volgens Van Iwaarden vooral iets over de sfeer die het evenement uitademt. ,,Wat ons betreft is het een uniek evenement op een unieke plaats, waar ook Barneveld trots op kan zijn."

De vijftiende editie vindt zaterdag 18 juli van 13.00 tot 21.00 uur plaats onder de titel Zwervelwind, met onder meer muziek, verhalenvertellers, clowns, theateracts en kinderactiviteiten.