• Aber Media
  • Aber Media
  • Aber Media
  • Aber Media
  • Aber Media

Auto in sloot langs A30; vier gewonden (update)

BARNEVELD Een personenauto met vier inzittenden is vrijdagavond rond 19.00 uur op de A30 van de weg geschoten en in een sloot terechtgekomen. Het viertal, afkomstig uit Bulgarije, raakte daarbij gewond. De aard van hun verwondingen is nog niet duidelijk. Wel is zeker één van de Bulgaren in de berm aan zijn verwondingen behandeld door ambulancemedewerkers. De vier slachtoffers zijn met twee ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval ontstond volgens de politie toen het voertuig van de Bulgaren werd ingehaald door een tweede auto. Die automobilist schrok van een ander voertuig dat hem met een behoorlijke snelheid van achteren naderde. De geschrokken bestuurder maakte een stuurbeweging naar rechts en drukte hierdoor de auto van de Bulgaren van de weg. Hun voertuig kwam via de berm in de sloot terecht en is op de zijkant enkele tientallen meters in de sloot doorgeschoven. De inzittenden van de twee andere wagens bleven ongedeerd. 

Door het ongeluk is de snelweg tussen Lunteren en de afslag Barneveld gedeeltelijk afgesloten. Verkeer wordt over een van de twee rijbanen geleid. De Verkeersongevallendienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld.