Barneveld maakt afspraken tijdens handelsmissie Zuid-Korea

IKSAN/BARNEVELD Met het opstellen van een een zogeheten 'memorandum of understanding' sloot een Barneveldse delegatie vandaag de handelsmissie in de Zuid-Koreaanse stad Iksan af. Dat meldt burgemeester Asje van Dijk via twitter. Hij bezocht het land afgelopen week, samen met wethouder Gerard van den Hengel en vertegenwoordigers van LTO Barneveld en het Dutch Poultry Centre.

De handelsmissie leverde volgens de burgemeester een set afspraken tussen Iksan en Barneveld op. Zo krijgt het Poultry Expertise Centre uit Barneveld het exclusieve recht om 'pluimvee-opleidingen' gericht op de Oost-Aziatische markt in Iksan-Foodpolis te verzorgen. Daarnaast is onderling gesproken over onder meer verbetering van dierenwelzijn. Tijdens een 'plechtige' ondertekening van de afspraken werden de volksliederen van beide landen te horen.

Eerder deze week stonden diverse bezoeken in Iksan op het programma, waaronder een bezoek aan veevoederbedrijf Chunhajeil, waar Koninklijke De Heus ,,goed bekend'' is, Wonkwang Universiteit - waar het stellen van de diagnose vogelgriep met een app op de telefoon een belangrijk thema was - en Harim Group. Zaterdag vliegt de Barneveldse delegatie vanaf Seoul weer terug naar Amsterdam.